Dagsutflykt till Krak Waterfall

Krka Waterfall
Idag har vi varit på dagsutflykt till Krka Waterfall. Vi blir upphämtade av en liten minivan utanför vårt hotell i Seget Donji. Vi hämtar upp några fler sällskap innan vår lilla van kör vidare mot Krka Waterfall. Det tog väl cirka en timme innan vi var på plats.

Jag måste medge att jag var väldigt dåligt påläst om vad som skulle hända vid vattenfallen. Jag trodde att vi skulle bada hela tiden för det var vad jag hade sett på bilder. Badet var bara en liten del av hela besöket vid vattenfallen. Besöket vid vattenfallen var så mycket mer än att bada.

När vi kommer fram så följer guiden oss en bit så att vi hittar dit vi ska. Han visar oss var vi kommer att bada, men först ska vi gå en ganska lång promenad i själva nationalparken. Promenaden visar sej var fint ordnade gångar där turisterna går på rad. Här och där är naturen väldigt vacker och en och annan turist stoppar upp flödet av turister som kommer gående.

Vi hjälpte till att stoppa upp flödet av turister vi också för så klart måste vi stanna ibland och ta foton som alla andra.

Det går inte att förklara med rättvisa ord hur naturen såg ut men det var grönt, väldigt grönt och det var väldigt mycket vatten. Det var som sagt fint på sina platser. Det är svårt att uppskatta hur lång promenaden är men jag skulle gissa på att vi går cirka en kilometer runt i en fin, grön park full av vatten. Från vissa platser ser vi vattenfall. Längs hela promenaden är det förbjudet att bada.

När promenaden närmar sej slutet kommer vi fram till ett stort vattenfall och här får vi bada.

Krka Waterfall
En rätt lång orm i Krka

Krka Vattenfall 
Promenaden i Krka slutar med bad

Nej, det är inget underbart bad direkt men det är rätt kul. Det är svårt att ta sej ner i vattnet och på botten finns stora stenar och det är svårt att bara gå framåt, man måste liksom krypa på stenarna för att inte ramla omkull. Vi tar oss i alla fall ut hela familjen och det är rätt roligt. Själva vattenfallet kommer vi inte fram till, badet är avstängt så ingen kan ta sej fram dit.

Efter badet byter vi till torra kläder igen och går tillbaka mot bussen. Nu ska vi åka vidare till en annan nivå av vattenfallet för att äta lunch. Lunchen visar sej bli alldeles gudomlig.