Hop-on-hop-off till Botaniska trädgården i Edinburgh

Slottet från Princess Street

Vi befinner oss i Edinburgh, Janne och jag. Igår gick vi 18 500 steg men idag ska vi åka buss, hop-on-hop-off buss.

Vi börjar dagen med frukost på Milk, ett café rätt nära vår lägenhet och på vår väg in mot Edinburgh city. När frukosten är klar promenerar vi mot Princess Street. Vi går lustigt nog förbi platsen där flygbussen släppte av oss för två dagar sedan. Då var vi helt vilsna och valde en taxi. Idag vet vi att vi har inte långt hem alls. Vi har inte långt till Princess Street heller, vi är strax där.

Princess Street är en större gata och här hittar man det moderna Edinburgh. Längs Princess Street finns massor av butiker, bland annat en Zarabutik och McDonalds´. Om man struntar i alla butiker och istället ser åt andra hållet ser man slottet högt upp på berget och framför berget finns Princess Street Garden, en jättestor park.

Vårt mål är att hitta Hop-on-Hop-Off bussen. Vi går hela vägen fram till Scotts Monument, fotograferar men monumentet är för stort så vi tar en länk istället - Scotts monument. Efter monumentet går vi ner i parken, Princess Street Garden. Det är stor, grön och fin park och det är en vacker vårdag så många människor har slagit sig ner i parken för att sola och koppla av.

Vi hittar så småningom hop-on-hop-off bussen och vårt första stopp blir Botaniska Trädgården. Den botaniska trädgården är välkänd för de som är intresserade av botanik, men där ingår inte vi. Av vissa anses den vara världen bästa botaniska trädgård och då lär den väl vara sevärd. Det är anledningen till att vi stannar där - Royal Botanical Garden.

Fin blå blomma
Fina blommor


Jag bland alla växter
Fina blå blommor


Intressant och lite märklig växt
Intressant och lite märklig växt


Den botaniska trädgården är verkligen stor. Här finns enormt mycket växter. Trädgården är uppdelad i olika platser av världen och vi bestämmer oss redan vid ingången vad det är vi vill se. Vi väljer vissa delar men ser inte ens allt av dessa delar. Vi lägger dock stor möda vid att hitta en Edelweiss bland Alpernas blommor. Nej vi ser ingen Edelweiss här  heller (och inte i Alperna).

Slottet från Botaniska Trädgården

Bland de blommor och växter vi ser finns det så många blommor vi aldrig har sett och växter som ser hur märkliga ut som helst.

Trädgården är absolut sevärd om man så bara har lilla minsta intresse för blommor och växter. Jag tror att vi kan ha haft turen att komma rätt årstid för det var mycket som blommade.

Vi befinner oss på Botaniska trädgården cirka en och halv timme men är man intresserad kan man troligen fördriva en hel dag här.

Vi lämnar trädgården och går ut på gatan och väntar på nästa hop-on-hop-off-buss. Ute på gatan fascineras vi av att vi ser slottet även här trots att vi faktiskt är en bit från Edinburghs city. Bussen kommer inom kort och vår nästa stopp blir HMY Britannia.

Här fortsätter resan