Vi börjar med stadens äldsta pub i Edinburgh

The White Hart
Sent på kvällen landar i Edinburgh. Vi tar buss 100 in till centrum, hoppar av i West End, stadsdelen där vi ska bo. Tar en taxi sista biten fram till hotellet för att gående slippa leta oss fram. Tre dagar senare kommer vi att veta att promenaden skulle ha tagit 12 minuter. 

Det här är Jannes och min första resa utan Oscar. Oscar har åkt till Prag på klassresa så vi passar på att göra något kul på egen hand. 

Vi checkar in på StayCity Apart Hotel (West End) som visar sej vara en jättefin liten lägenhet. Vi frågar i receptionen hur lång tid det tar att gå till Grassmarket. Vi får veta att det tar cirka 15 minuter. Okej, precis vad vi läst oss till hemma. 

Vi ger oss nästan direkt ut på vår första promenad i Edinburgh. Stegen går mot Grassmarket. Vi ska bara gå rakt fram hela tiden. Vi går och vi går, tycker nog att det tar längre tid än 15 minuter men troligtvis så gör det inte det. 

Grassmarket ser ut som det ska. Har så klart googlat bilder i massor så jag vet hur det ska se ut. Här på Grassmarket finns vad man tror är Edinburghs äldsta pub. Puben, White Hart Inn, är målet denna kväll. Puben har funnits sedan 1516. 

Vi går in beställer varsin öl enbart för att bocka av den första sevärdheten. Det är verkligen ingen stor pub, det finns en bardisk och typ 10-12 små bord. Just i kväll hade de musik, en man som spelade gitarr och sjöng. Vi lämnar puben och går vidare. Check på den!

Vår beställning
Janne på The White Hart

Nästa pub ligger även den på Grassmarket, nästan granne med White Hart Inn. Här stannar vi mest för att vi kan och just har kommit till Edinburgh. Vi tror att vi har rätt långt hem så när vi lämnar den puben tar vi taxi för att komma hem. I taxin kommer vi på att vi nog ska till hotellets närmaste pub istället. Alla pubar har börjat stänga så vi blir avsläppta utanför ett skumt ställe och vi vänder i dörren för det är inget ställe för oss. 

Vi tar fram Google Maps och förstår att vi är alldeles in närheten av Hanging Bat, ett bra ställe som vi läst om hemma. Vi går bara runt gathörnet och kommer till Hanging Bat, där tar vi vår sista öl för kvällen. Hanging Bat är precis så bra som vi läst om, vilken service vi fick gällande vilken öl vi skulle välja. 

Grassmarket
Snart landar vi i Edingburg

Från Hanging Bat vet vi att vi har fyra minuters promenad  till hotellet som vi naturligtvis väljer att gå. Klockan är strax över  01:00 när vi kommer tillbaka till hotellet. Första kvällen i Edinburgh är avklarad. I morgon ska vi titta på slottet och gå längs hela The Royal Mile.