Två vackra buddistiska tempel i Colombo

Modernt hus i Colombo
Idag är vår allra sista dag på Sri Lanka. Vi befinner oss i Colombo för att ha nära till flygplatsen i morgon. Idag ska vi titta på buddistiska tempel, två stycken buddistiska tempel som  på bilder ser ut att vara jättevackra.

Vi bor på Shangri-La och utanför dörrarna finns personer som hjälper oss att hitta en taxi. Vi visar upp mobilen med texten Gangaramaya Tempel, för det är dit vi vill åka. De frågar om tuk-tuk är ok och det är det så deras lite lyxigare tuk-tuk kör fram och vi åker iväg.

På den här lilla turen börjar vi inse att Colombo är en fin stad. Vi kommer till en av de små sjöar som finns i staden och på andra sidan sjön ser vi den nya moderna bebyggelsen. Har läst att Colombo har stora planer gällande bebyggelse. Vi ber chauffören stanna till för att vi ska fotografera.

Framme vid Gangaramaya Tempel visar det sig att vi inte är ensamma turister. Templet är fullt av turister, stora busslass har just anlänt. Templet består av flera byggnader, numrerade så man inte tar fel väg. Vi går så klart runt hela området men är egentligen bara hus nummer ett som är av intresse. Här finns ett rum med flera stora fina Buddah. Och det blir verkligen en Wow känsla när man kliver in i rummet. Det är maffigt!

Efter att ha vandrat runt på området går vi vidare till nästa tempel, Seema Malaka Tempel, även det ett buddistiskt tempel. På bilder vi sett ligger det otroligt vackert vid en av sjöarna och man har en modern skyline i bakgrunden. Templet är litet men det ligger verkligen så vackert som bilderna visar.

Gangaramaya Tempel
Gangaramaya Tempel



Gangaramaya Tempel
Gangaramaya Tempel







Gangaramaya Tempel
Gangaramaya Tempel

Colombo har som sagt stora planer med sin moderna bebyggelse. Vi har upptäckt ett nytt och modernt torn som vi vill se, Lotus Tower. Det är så vitt vi vet inte öppet (ännu?) för allmänheten men vi vill i alla fall ha ett foto.

För att få ett foto på Lotus Tower går vi fram till nästa sjö. Innan vi når fram passerar vi KFC och tanken är att äta där men restaurangen känns ofräsch så vi lägger ner det och tar bara en dricka och går sen vidare. Oscar minns inte att han ätit på KFC i Vietnam (han var 4 år) så därför hade vi tanken att äta där.

Vy från Seema Malaka Tempel
Vy från Seema Malaka Tempel



Vy från Seema Malaka Tempel
Familjen vid
Seema Malaka Tempel

Framme vid sjön kliver vi ner i en lite typ sopstation för att komma så nära att vi får en bra bild. "Sopstationen" ska med all sannolikhet bebyggas och därav den skräpiga miljön. Vi tar våra bilder och hoppar sen på första bästa tuk-tuk.

Vi ber tuk-tuken köra oss till Galle Face hotell, ett fint hotell alldeles vid havet. Ett gammal anrikt hotell som vi mycket väl hade kunna välja istället för Shangri-La. Vi går in och tittar på hotellet och efter det går vi hela strandpromenaden genom området som kallas Galle Face Green. En trevlig promenad som också finns på vår att-göra-lista här i Colombo. Så check på den!

Lotus Tower
Janne vid Galle Face Green




När vi närmar oss Shangri-La och fortfarande inte har ätit lunch bestämmer vi oss för att ta en tuk-tuk till en KFC som ligger rätt nära. Vi släpps av utanför KFC men ingen i familjen tyckte det var någon höjdmat men nu vet vi alla det. Tuk-tuk tillbaka till Shangri-La.

Resten av dagen tillbringar vi på vårt hotell. Oscar tränar och Janne och jag stannar i poolen. Har man betalt för alla faciliteter så bör man väl nyttja dem också. Nu har vi i alla fall sett det viktigaste av Colombo och är värda en lugn eftermiddag. På kvällen väljer vi roomservice och sitter på rummet och äter middag. Riktigt mysigt!

Middag med roomservice
I morgon ska vi resa hem till Sverige igen men vi rekommenderar Sri Lanka. Vi har haft en jättebra resa här. Sri Lanka är ett jättefint land med massor att upptäcka. Vi rekommenderar även att ni stannar i Colombo på väg till eller från flygplatsen. Colombo är en jättefin stad.

Om du gillar Thailand och vill se något nytt så kan du åka till Sri Lanka. Det är väldigt mycket som är same same but different i en jämförelse med Thailand. Sri Lanka har massor av fina stränder och i stort sätt samma mat men inte alls kryddstarkt. Det enda vi inte gillade med Sri Lanka var trafiken som även den är som i Thailand, alltså lätt katastrofal. 

Vi skulle gärna åka tillbaka till Sri Lanka en dag men det finns så mycket annat vi också vill se men om någon bjuder så tvekar jag inte en sekund. Vi åker gärna tillbaka och då tittar vi på staden Kandy med omgivningar och lägger oss på en annan ort än Hikkaduwa (för den stranden har vi ju sett nu).