Incheckade på hotellet i Hikkaduwa

Doha flygplats
Vi startar från Arlanda sent på kvällen 28 mars och cirka 21 timmar senare checkar vi in på Ranmal Beach Hotel i Hikkaduwa på Sri Lanka. Vi har flugit Qatar Airways via Doha till Colombo.

Vi har valt Sri Lanka för att få sol och värme men främst för att besöka ett för oss nytt land. Här finns fina stränder och befolkningen är till största delen buddister, vilket får oss att tro att landet på många sett påminner om Thailand. Vi ska vara på Sri Lanka elva dagar.

När vi står vid bagagebandet visar det sig att Oscars gitarr försvunnit någonstans på vägen. Vi går till någon informationsdisk och fixar reklamationen. Det tar sin tid men Qatar ska leta reda på gitarren och skicka den till Hikkaduwa.

När allt är klart möter vi vår chaufför som vi bokat från hotellet. Vi vet att det är 10-12 mil vi ska åka, inte särskilt långt enligt oss. Vi frågar chauffören hur lång tid resan till hotellet kommer att ta. Ungefär 2 1/2 timme får vi veta. Oj!

Det är mycket trafik. Vi åker på stora vägar och genom bebyggda områden, kanske är det förorter till Colombo. Det tar över en timme innan vi når fram till motorvägen söderut mot Hikkaduwa. Väl på motorvägen går det snabbare men det tar ändå över en timme till innan vi når Hikkaduwa.

När vi närmar oss hotellet som ligger på Narigama Beach känner vi genast att vi har kommit rätt. Här finns det andra turister, affärer och restauranger och det känns rätt bra när bilen stannar vid vårt hotell. Vi checkar in. Rummet är fint och affärer och restauranger finns ute på gatan. Vi är nöjda, det här kommer att bli bra.


Lion och Coca Cola - är helt ok
Susanne vid middagsbordet






Men vem beställde fisk?
Och vem beställde så mycket frukt?


Resan har varit lång och vi är trötta så i kväll väljer vi restaurangen på hotellet. När vi sätter oss vid bordet på restaurangen är vi trötta och blir lurade att beställa allt som föreslås bara för att vi inte orkar engagera oss i menyn. Det ända vi inte blev lurade på var nog drycken Lion, öl från Sri Lanka och Coca Cola.

Vi äter upp maten vi har beställt, tar med oss lite dricka till rummet, sitter på balkongen en stund. Vi packar upp våra väskor för vi ska bo här i nio nätter. Sen går vi och lägger oss trots att klockan inte alls är mycket. I morgon ska vi titta på Hikkaduwa...