Vi cyklar runt Lake Zell

Första fotostoppet runt Lake Zell
Vi har inga direkta planer när vi lämnar lägenheten idag. Vi går bara mot centrum i Zell am See. Ungefär hundra meter utanför vårt hus finns en sportbutik. Utanför butiken skyltar de med att det går att hyra cyklar där.

Det är Oscars idé att vi ska hyra varsin cykel. Vi har pratat om att hyra cyklar en dag och cykla runt sjön, Lake Zell, så vi går in i butiken.

I butiken får vi veta att det är 12 kilometer runt sjö och cyklarna ska vara tillbaka runt 17:30, så de har kommit in när butiken stänger i kväll. Allt går väldigt smidigt och inom kort har vi varsin lättkörd citybike.

När vi trampar iväg på våra cyklar kör vi norrut och har inget annat mål än att cykla runt sjön. Vi har badkläder med oss eftersom det är varmt och soligt och vi hoppas hinna med ett bad innan dagens regn troligen kommer.

Vädret har varit lite ostadigt hela veckan men kanske är det helt normalt för sommaren. Vi har det riktigt varmt. Det är över 25 grader och solen skiner mestadels men mörka moln är hela tiden synliga bakom bergen. Det har regnat precis varenda dag hittills men inte förrän på eftermiddagarna och kvällarna.

Vi cyklar på och anledningen till att vi stannar till ibland är bara för att fotografera. Naturen och vyerna runt sjön är oslagbara. Det är enormt fint och vackert med sjön och bergen i bakgrunden.

Första fotostopp runt Lake Zell
Andra fotostopp runt Lake Zell


Janne vid vårt tredje stopp
Tredje stoppet runt Lake Zell

Det finns cykelbanor där vi kan cykla på de flesta ställen runt sjön. När vi har cyklat runt ungefär halva sjön stannar vi till vid en badplats, Strandbad Thumersbach. Från badet ser vi byn Zell am See på andra sidan sjön.

Här badar vi äntligen i sjön, Lake Zell, i ett kristallklart grönt vatten och temperaturen i sjön lämpar sig klart för ett bad. Det är inte kallt och vi ligger i rätt länge.

På badplatsen finns också en pool och vi provar även den. Här finns också paddleboards och lite andra vattensporter man kan roa sig med men vi nöjer oss med att bada. Vi avslutar besöket med att äta lunch på strandbadets restaurang. Maten är ingen höjdare men vi sitter utomhus, vädret är ok och vi har fin utsikt över bergen på andra sidan sjön.

Fjärde stoppet runt Lake Zell
Janne och Susanne i Lake Zell






Janne och Oscar i poolen
Aktiviteter för vattensport fanns


Oscar på sin cykel - hemma igen
Rieslingvin på vår balkong

Sen cyklar vi vidare och det finns inget annat att säga än att det är en jättetrevlig cykeltur med fina vyer. Vi stannar ibland bara för att ta foton. Vi är tillbaka i Zell am See cirka tre timmar efter att vi startat och då har vi både cyklat, ätit och badat. Det blev en alldeles lagom lång dagsutflykt.

Hemma i Zell am See igen sätter vi oss på en av de bättre restaurangerna, nära Grand Hotel. Vi tar något att dricka och vi sitter bra där tills det är dags att lämna tillbaka cyklarna. På kvällen äter vi middag hemma i lägenheten. Sen kommer regnet och Janne och jag, Susanne, sitter på balkongen med Rieslingvin från Österrike. Det har varit ännu en toppendag i Österrike.

Vi har två hela dagar kvar här i Zell am See och vi får se vad vi hittar på. Det får bli en väderfråga för prognoserna hotar med regn även i morgon.