Hur man fördriver en regnig dag i Zell am See

Vårt hus och vår balkong
Vi befinner oss i Zell am See och har haft några helt fantastiska dagar uppe på bergen och på en cykeltur runt Zellersjön. Vädret har varit lite ostadigt men ändå mestadels soligt och regnet har kommit på eftermiddagar och kvällar.

Idag när vi vaknar är det mulet och regnigt redan från starten. På att göra listan finns en tågresa till Krimmlerfallen, världens femte högsta vattenfall men vi lägger ner tanken på den utflykten. Dels är det en tågresa på totalt tre timmar och prognosen säger att det ska regna precis hela dagen. Vi bestämmer oss istället för att se oss omkring hemma i byn.

När vi lämnar lägenheten är attityden, våga vägra regnponcho. Oscar äger inga regnkläder (för han har inte köpt några) men jag, Susanne, har packat en regnponcho till honom. Den vägrar han så klart att ha på sig så det blir jag som får ta på mig regnponchon och han tar min regnjacka, för regnar gör det och det regnar inte lite.

Vi går in till byns lilla centrum och fram till torget. Här sätter vi oss på ett café utomhus under tak mest bara för att ha något att göra. Vi beställer kaffe och varm choklad samt några österrikiska bakverk, bland annat Mozartkaka. Vi är trots allt i Österrike och vissa saker bör man kanske smaka bara för att ha gjort det, trots att det känns turistigt. Ingen i familjen är särskilt förtjusts i söta bakverk så inget av det vi äter blir någon bestående höjdare.

Tomt på gatan utanför vårt hus
Regnigt i Zell am See idag


Interiören i kyrkan
En fin staty i kyrkan

När vi lämnar caféet har vi den lilla kyrkan alldeles bredvid oss så ett besök i kyrkan blir nästa stopp. Det är en fin liten kyrka men ändå inget märkvärdigt med den. Den ser ut som små kyrkor gör mest. Det finast i kyrkan är en liten staty.

Vi lämnar kyrkan och tar vägen ner mot järnvägen och sjön, men fram till sjön kommer vi inte just här för järnvägen ligger emellan. Vi går vägen mot centrum och kommer fram till Burger Factory. Här serveras enligt Tripadvisor de bästa hamburgarna i hela Zell am See. Helt enligt vår planering så stannar vi till här för att äta lunch. Vi får plats längs ett barbord vid fönstret så vi sitter på rad och tittar ut. Utanför fönstret vräker regnet ner.

Från fönstret på Burger Factory
Utanför vräker regnet ner
Från fönstret på Burger Factory
Utanför vräker regnet ner

Vi får våra drickor och har det rätt mysigt. Vi sitter skyddade från regn och med våra mobiler och det kostar inte mer att surfa här än vad det gör hemma. Oscar och jag roar oss bland annat med att i slowmotion filma regndroppar med våra mobiler. Det är lite spännande att se hur dropparna faktiskt ser ut och hur de rör sig.

Vi får våra hamburgare och de är goda som väntat. Vi sitter kvar på restaurangen en stund för vi har ändå inget bättre för oss där ute i regnet.

Det regnar fortfarande när vi lämnar Burger Factory och vi går in mot byns lilla centrum. Här tittar vi till några små souvenirbutiker och köper med oss en "badbomb" och österrikiskt bergssalt. Innan vi går hemåt köper vi med oss mat hem så vi kan äta hemma i kväll. De stora matbutikerna är stängda eftersom det är söndag men det finns små supermarkets som är öppna och vi hittar färsk kyckling som vi kan steka hemma.

Fönster på restaurangen
över järnvägen och sjön
En av de mindre butikerna
Här köper vi kyckling till kvällen

I de små butikerna finns ingen alkohol men det finns att köpa i närmaste bensinmack. Oscar går hem men Janne och jag tar en liten omväg förbi närmaste bensinmack för att köpa en flaska vin. Vi tycker allt att det är märkligt att man säljer alkohol på en bensinmack, ett ställe där det absolut inte borde finnas. Bilar och alkohol har ingenting med varandra att göra.

På kvällen serveras kyckling hemma och vinet dricker vi på balkongen i ett regnigt Zell am See. Vi har trots regnet haft en jättetrevlig dag. Nu har vi bara en dag kvar och inga planer alls för morgondagen. Vad vi inte vet när vi somnar är att morgondagen ska bli den allra bästa dagen på resan...