Vattenshow med ljud och ljus på Lake Zell

Middag hemma i lägenheten

Efter att ha haft en toppendag 2 000 meter över havet, på berget Schmittenhöhe, äter vi middag hemma i lägenheten. Klockan 21:30 ska det bli vattenshow med ljud- och ljusspel på sjön Lake Zell och vi ska ta oss dit.

Vi går ut i god tid för att få bra platser och till historien hör att det är lite småregnigt men vi har inga regnkläder med oss ut. Platsen där vi väljer att sitta är låga uppbyggda trappsteg som man kan sitta på. Vi får bra platser som vi ockuperar tillsammans med hundratals andra turister. Vi sitter och småpratar i väntan på att showen ska börja och turisterna fylls på.

Skådespelet börjar och temat för kvällens show är Österrike. Fontänen (som alltid finns där) börjar spruta vatten i alla tänkbara former och färger till tonerna av musik. Musiken är troligen helt och hållet skapad av österrikiska kompositörer och musiker.

Som turist är det lite kul att lyssna på musiken. Vissa musikstycken känner vi igen. Mozart spelas så klart, vi är ju i Österrike. Något annat lite mer oväntat som vi känner igen är Ultravox med låtarna Amadeus och Vienna. Slutligen känner vi igen låten Unbreakable med Conchita Wurst. Vi har av en tillfällighet lyssnat på just den låten dagen innan bara för att vi är i Österrike. Så en hel del behållning fick vi av musiken.

Vatten och ljuset då? Inte så mycket att säga om det. Det var väl ett fint skådespel och vatten fanns det gott om. Minns att det är lite småregnigt och trots att mörkret lagt sig så ser man att fler mörka regnmoln är på väg och vi har vår platser väldigt nära vattnet.

Nu startar vattenshowen
Vattenshow med ljus och ljud






Vattenshow med ljus och ljud
Vattenshow med ljus och ljud

Det måste ha varit blåsten som tar tag i allt vatten från fontänen. För vi som står i publiken närmast vattnet blir blötare och blötare och det är inte regn som faller, eller är det regn? Just när vi står där vet vi inte. Blöta blir vi i alla fall. Vi backar bort från vattnet för att slippa bli blöta och inser att det nog regnar men inte så mycket att man behöver regnkläder. Regnkläder hade vi istället behövt för att skydda oss från fontänernas vatten. Jaja, lite småblöta går vi sakta hemåt.

På väg hem passerar vi kyrkan
På väg hem passerar vi torget med statyn

Vattenspelen görs några kvällar i veckan och temat är inte samma varje gång. Befinner man sig i Zell am See så ska man väl kanske se vattenspelet någon gång i alla fall. För oss blir det en trevlig avslutning på en trevlig dag. Vi går genom stadens lilla centrum för att komma hem till lägenheten igen. Hemma i lägenheten sitter vi på balkongen en stund innan det blir dags att sova. I morgon ska vi ta oss till Kaprun och upp till Salzburger Top 3 029 meter över havet. Det ska bli spännande...