Vi besöker Båstad och det ska tydligen bli festival här

Laholmsbukten från Café Utsikten
Igår kväll kom vi fram till stugan vi har hyrt i Mellbystrand. Här ska vi bo en vecka. Syftet med att välja Mellbystrand är att vi ska besöka Båstad och Tylösand. Båstad ligger strax söder om Mellbystrand och Tylösand ligger någon mil norr om Mellbystrand. Perfekt läge att välja Mellbystrand.

Idag har vi bestämt oss för att ta bilen och göra en utflykt till Båstad. Vid infarten till Båstad finns det skyltat om Café Utsikten. Vi hade läst på om Caféet och valde att åka dit. Anledningen till valet är att caféet ligger högt upp på Hallandsåsen och därifrån har du utsikt över hela Laholmsbukten.

Laholmsbukten är den bukt och långa strand som sträcker sig från Halmstad och hela vägen ner till Båstad. Stranden är Sveriges längsta sandstrand och det innebär en 12 kilometer lång sandstrand. På caféet passar vi på att äta lunch så vi sitter där uppe på Hallandsåsen och beundrar utsikten. Tyvärr var det lite småmulet men visst såg vi Laholmsbukten.

Sen fortsätter bilen ner till Båstad. Jag och Oscar har aldrig varit i Båstad så målet var främst att titta till den välkända restaurangen Pepes Bodega och så klart tennisarenan, om det är möjligt. Det ska bli kul att komma dit för det har länge funnits på önskelistan.

Utan att veta riktigt var vi ska så hamnar vi rätt snart vid en stor parkeringsplats alldeles vid vattnet. Om vi har kommit rätt vet vi inte men det är fint där vid vattnet så vi bestämmer oss för att parkera där och promenera längs vattnet.

Janne och Oscar i Båstad
Pepes Bodega

Vi går längs vattnet och en småbåtshamn och det är riktigt fint. Det är mycket människor i rörelse och många som vi som bara går längs småbåtshamnen. Och så plötsligt befinner vi oss alldeles vid Pepes Bodega och vad som förmodligen är Båstads lilla nöjescentrum.

Här finns massor av restauranger med utomhusserveringar men idag är det lite småregnigt så nästan ingen sitter där på uteserveringarna. Vi stannar till utanför Pepes Bodega och studerar menyn. Vi bestämmer att vi ska försöka äta där någon kväll senare i veckan.

Stranden i Båstad
Tennisarenan i Båstad

På stranden bakom Pepes Bodega håller man för fullt på att rigga för den musikfestival som ska starta om några dagar. En stor del av de mest kända i Sverige ska uppträda här om någon dag men åldersgränsen är 18 år så vi glömmer det för den här gången. Kul ändå att ha sett att det snart drar igång ett party i Båstad. För det är väl vad Båstad är känt för, party och tennis förstås.

Vi vandrar vidare genom Båstad som verkar vara en rätt liten stad. Vi ser ett flertal tennisbanor just utanför Pepes Bodega men vi letar reda på den riktiga arenan. Den ligger inte långt därifrån alls så vi är strax där. Vi kommer så nära tennisbanorna att det är möjligt att titta till arenan där de större matcherna spelas. Inte så mycket att se egentligen men kul att ha varit där. Just idag pågår ingen match alls.

Vi går tillbaka mot bilen, kör till en centralt belägen ICA butik i Båstad och köper upp oss på kvällsmat. Sen kör vi hem mot Mellbystrand igen.

Sanddyner i Mellbystrand
Janne vid sanddynerna

Innan vi återvänder till huset vi har hyrt åker vi till de norra delarna av Mellbystrand, förbi Strandhotellet och vidare norrut. Vi parkerar bilen och går ut och tittar på de enorma sanddyner som finns här och dynstugorna som nästan ligger dolda i sanden. Här uppe finns också många fina stugor som förmodligen är värda en större förmögenhet utan att se särskilt märkvärdiga ut.

På kvällen blir det middag i huset och en vanligt kväll som om vi vore hemma. Precis som det är planerat. Det har varit en trevlig dag och kul att få sätta check på Båstad. Och vädret får avgöra vad vi ska göra i morgon.