Vår sommarvecka i Mellbystrand är över

Janne och Oscar
i Mellbystrand

Syftet med att hyra ett hus i Mellbystrand var främst för att besöka Båstad och Tylösand utanför Halmstad. 

Mellbystrand ligger bra till precis mitt emellan platserna samt att Mellbystrand själv har Sveriges längsta sandstrand som är 12 kilometer lång. Vi har hyrt ett jättefint hus så möjligheterna att få en bra vecka i Mellbystrand var mycket goda.

Vi har haft en trevlig semester på många sätt. Det var roligt att få se det kändistäta Båstad, äta på Pepes Bodega och att besöka och äta lunch Per Gessles välkända hotell vid stranden i Tylösand. 

En bonusupplevelse på resan är flygmuseum i Ängelholm där Oscar körde flygsimulator. Han gjorde en lysande flygning av Draken från Ängelholm till Köpenhamn.

Mellbystrand var en fin plats men kanske lite tråkig. Förmodligen skulle platsen har varit roligare om vi haft lite varmare väder. Besöker man Sveriges längsta sandstrand så vill man väl hänga på stranden en hel del och Delfinen, den jättefina anläggningen med tempererad pool är en plats där jag gärna hade hängt lite mer.

Jag vill inte säga att det är bortkastade pengar att hyra sig ett dyrt hus på en semester i Sverige men ärligt talat så hade familjen uppskattat lite mer värme. När vädret var som det var tror jag vi hade haft roligare i Båstad än i Mellbystrand. 

I Båstad bor du i en stad med närheten till det mesta. I Mellbystrand där vi bodde i ett stort villaområde hade vi inte ens närhet till närbelägen matbutik eller en trevlig restaurang. Som vi upplevde det var vi  hela tiden väldigt beroende av att ha bil för att ta oss till någon kul plats.

Idag lämnar vi Mellbystrand. Janne och Oscar ska till farmor i Mariestad och jag, Susanne ska hem till Stockholm och jobba.