Framme i Mellbystrand tar vi bilen till stranden

Sveriges längsta sandstrand
är 12 km lång
Idag har vi startat vår resa hemma i Täby för att ta oss till Mellbystrand i som tillhör Laholms kommun. 

På vägen till Mellbystrand gjorde vi ett lunchstopp i Granna. Vi åt lunch och tittade så klart lite på polkagristillverkningen. Att stanna i Gränna om ni har vägarna förbi kan vi rekommendera. Tror att de flesta kan ha lite glädje av det. Visingsö såg vi bara på håll men tyckte inte vi hade tid att ta oss dit. Efter cirka 90 minuter i Gränna fortsätter vi söderut mot Mellbystrand. 

Klockan har passerat 17:00 när vi åker in i Mellbystrand och GSP:n som lotsat oss hela vägen även lotsar oss fram till rätt gatuadress. Huset vi har hyrt visar sig vara jättefint och här kommer vi att trivas den vecka vi ska vara här.

Vi packar upp lite smått och åker sedan ner till Sveriges längsta sandstrand, som är 12 kilometer lång. Stranden ligger några hundra meter från vårt hus. 

Det är inte läge att bada. Det har varit en solig men kall sommar och så är det även idag.

Efter det snabba strandbesöket åker vi till Mellby Centrum, en liten shoppinggalleria där vi anar att det finns en mataffär. Vi behöver köpa upp oss på mat för i kväll och frukost i morgon.

När shoppingen är avslutad slår vi oss till ro i huset. Vi har lovat Oscar att den här resan ska vara som om vi vore  hemma. Han har till och med fått ta med sig datorn.

Allt ska vara som hemma men vi kommer att göra någon lite utflykt varje dag. Det får bli en väderfråga från dag till dag vad vi ska hitta på att göra och i bästa fall ska det väl även bli någon dag på stranden.