Lite annorlunda på Koh Lanta den här gången

Första gången vi åker övar bron
Idag har vi kommit till Koh Lanta igen, orkar inte räkna efter för vilken gång i ordningen. Det är kanske tionde gången vi är här.

Koh Lanta är egentligen två öar. Tidigare har man varit tvungen att åka färja vid två tillfällen för att komma fram till den södra ön där vi turister håller till.

Den här gången är första gången vi istället åker över bron som man byggt mellan de två öarna. Det är väl inget märkvärdigt egentligen att åka över en bro men vi har vetat så länge att den här bron ska byggas och storheten i det hela är därför att den äntligen är klar.

Nästa sak som är annorlunda är att vi den här gången har hyrt ett av huset bakom Southern Lanta Resort istället för att bo i en bungalow som vi alltid gjort tidigare. Många gånger har vi bott på Southern Lanta Resort och andra gånger har vi bott i andra bungalows men den här gången i ett eget hus. Numret på huset är A7. Vi tycker om huset direkt, framför allt altanen där vi med stor sannolikhet kommer att vistas mycket.

Vi är så klart jetlagade när vi kommer fram så målet för dagen är mest bara att visa Linn, som också fått följa med oss på resan den här gången, vårt närområdet så att hon hittar det viktigaste. Poolerna där vi kan bada, affärer som säljer drickor, stranden och havet.

Klong Dao är sig likt - åt vänster
Klong Dao är sig likt - åt höger

Vi börjar med havet och stranden, Klong Dao. Stranden är sig lik och den är lika fin som den brukar vara. Trots att man vet att det finns turister överallt på Koh Lanta så är stranden aldrig överbefolkad, inte heller idag. Det finns knapp en människa på stranden.

Det är dags för lunch och vi väljer restaurangen på Lanta Villa. Det är en av de närmaste restaurangerna och vi tycker om att sitta i deras trädgård, under träden bara några meter från havet. Efter denna resas första lunch går ungdomarna till poolen. Janne och jag stannar på stranden.

För Janne och mig kommer den här resan att bli lite annorlunda. Vi inser redan den här eftermiddagen att vi kommer att få betydligt mer tid tillsammans bara vi två än vi haft tidigare. Oscar och Linn klarar sig själva så vi åker in på en snabbvisit till den lilla byn Saladan. 

Oscar i poolen
Lunch på Lanta Villa
- Oscar och Linn




Vi behöver köpa upp oss på lite mat så vi har frukost i morgon. I Saladan finns en lite större matbutik, Lanta Mart, där kan man hitta det mesta man behöver.  Vi köper mat och en del annat vi behöver, tar en snabb öl på en restaurang mitt emot affären sen åker vi hemåt igen, på en tuk-tuk.

Vi gör oss hemmastadda i huset och på kvällen går vi till restaurang Sawasdee och äter middag. Sawasdee är en av våra stamrestauranger. Den har alltid funnits där och vi har alltid ätit där någon gång på våra besök här på Koh Lanta. Killen som äger restaurangen känner igen oss även i år.

Efter middagen finns det inte mycket energi kvar så nu blir det huset igen. Dags att sova.