Det blir en dag på Klong Dao Beach

Vi går stranden söderut
Vi befinner oss på Koh Lanta, för kanske tionde gången. Vi har för första gången valt att bo i en av villorna bakom Southern Lanta Resort. Vi har en stor fin veranda, så vi dukar vi upp frukostbuffé i köket och sen sitter vi på vår fina veranda och äter. Mysigt!

Efter frukost går Janne och jag går ner till havet. Oscar och Linn väljer att vara kvar i huset en stund och går därefter till poolen. Vi bestämmer en tid när vi ska ses på stranden så att vi kan äta lunch tillsammans.

Janne och jag tar en promenad på stranden. Vi går söder ut. Det mesta är sig likt men en av våra favoritrestauranger finns inte längre, Bambi. Kanske har någon större hotellkedja köpt upp marken. Hotellkedjan ska enligt uppsatta skyltar börja bygga där Bambi tidigare stod. Jag vill inte spekulera i hur affären i värsta fall kan ha gått till.

Vi går hela vägen fram till Slow Down, ett ställe för svenskar. Slow Down har vuxit väldigt mycket sen vi var där första gången. För många år sedan var vi ofta på Slow Down och spelade biljard en stund på eftermiddagarna men biljardbordet finns inte kvar längre och som gäster känner vi oss inte längre välkomna.

Vi vänder och går tillbaka längs stranden. Den stora händelsen på södra delen av Klong Dao är idag att vi ser en liten varanbebis. Finns det en bebis så finns det troligen en mamma i närheten men henne ser vi inte. Tillbaka vid Southern Lanta Resort stannar vi och solar och badar tills det är dags att samla ihop familjen för att gå och äta lunch.

Liten varanbebis på stranden
Roar oss på stranden

Idag bestämmer vi oss för att äta lunch på Friendly, en för oss ny restaurang som vi gillar. Vi går längs stranden fram till DR Lanta Resort. Framme vid DR Lanta Resort går vi in på hotellområdet och igenom hela hotellområdet så vi kommer ut på gatan bakom hotellet. Här svänger vägen till vänster och cirka 150 meter senare ligger Friendly.

Vi upptäckte Friendly när vi bodde på DR Lanta för något år sedan. Charmen med Friendly är till stor del att man kommer bort från stranden och känner sig nästan som på landet. I trädgården går det omkring en tupp som gal med jämna mellanrum. Naturligtvis är maten god och servicen utmärkt.

Lunch på Friendly
Dags för massage

Efter lunchen går vi tillbaka till stranden och Oscar och Linn lägger sig hos varsin massör på DR Lanta Resort. Under tiden de ligger där kommer denna resas första regnväder så Janne och jag sätter oss en stund på Veed Wiew för att komma bort från regnet. Vi vill inte gå hem riktigt ännu för regnet kommer strax att vara över.

På kvällen tar vi en tuk-tuk in till Saladan, shoppar lite och äter på en av restaurangerna längs vattnet.