Dagens utflykt blir Lanta Animal Welfare

Linn har hittat en kompis
Vi kom till Koh Lanta i lördags och nu har vi kommit till måndagen. Det är dags att göra vår första utflykt. Efter frukosten går vi ut till huvudvägen för att hitta en bil eller tuk-tuk som kan köra oss dit vi vill. Vi hittar snart en tuk-tuk och vi ber chauffören köra oss till Lanta Animal Welfare.

Trots att vi varit på Koh Lanta många gånger har vi inte varit på Lanta Animal Welfare tidigare.

Lanta Animal Welfare tar hand om hemlösa och skadade hundar och katter.

När vi kommer fram till anläggningen får vi vänta en liten stund till nästa visning börjar och det är inte särskilt svårt att fördriva tiden. På gården finns (i alla fall just idag) några fina hundar och några söta kattungar. Hundarna har förmodligen fått all den vård de behöver för de är till salu.

Oscar och Linn, framför allt Linn, blev väldigt förtjust i hundarna och katterna. Hon hade gärna tagit hem dem allihop. Vill man hjälpa Lanta Animal Welfare går det att bli bidragsgivare och besöker du Koh Lanta kan du hjälpa till med att ta hem en hund till exempelvis Sverige.

Som kuriosa kan nämnas att idag finns det nästan inga vilda hundar alls på exempelvis stranden Klong Dao för att jämföra med att det fanns en hel del vilda hundar tidigare. Förmodligen är det Lanta Animal Welfare´s förtjänst.

Rundvandringen tar cirka 45 minuter. Har man minsta intresse för djur så är Lanta Animal Welfare absolut värt ett besök. Efter cirka 1 1/2 timme bland djuren ber vi tuk-tuk chauffören köra oss vidare till stranden Relax Bay.

Oscar med en kattunge
Linn med sin kompis




Efter lite sol och bad i havet är det dags för lunch som vi äter på Lazy Days. Det visade sig vara en kanonbra restaurang alldeles vid stranden. De hade lite varierad meny som passade oss alla och maten var jättegod.

Efter lunchen blir det lite mer bad innan vi går tillbaka till den tuk-tuk som kört oss hit. Vi har inte bett den vänta men det har den i alla fall gjort. Vi är tacksamma för det, så kommer vi enkelt tillbaka hem till villan vi hyrt på Klong Dao.

När vi kommer tillbaka till Klong Dao åker Janne och jag (Susanne) in till byn Saladan. Vi vill boka en utflykt hos den resebyrå där vi alltid bokar utflykter. Mannen som säljer utflykt till oss idag känner igen oss och vet att vi har bokat många resor av honom tidigare.

Utsikten vid lunch från Lazy Days
Relax Bay




Det blir en öl i Saladan och sen tillbaka till Klong Dao. På kvällen går vi ut på stranden Klong Dao och äter middag på Picasso med fötterna i sanden. Vi sitter kvar på Picasso och väntar in den fireshow som blir på Indianen innan vi går hemåt igen.

Det har varit en trevlig dag och i morgon blir det utflykt till Bamboo Island och Phi Phi Island...