Hejdå New York, vi ses igen

Vi har packat klart

Vi har varit i New York nästan en vecka, sex  nätter har vi sovit här. Idag är det dags att resa hem igen och lämna New York, men så klart hinner vi ut och säga hejdå till Times Square. Vårt hotell har ett utmärkt läge och promenaden till Times Square tar inte mer än fem minuter.

Vi tar en titt i HM butiken som ligger alldeles vid Times Square. Det är inget konstig och inte ett dugg förvånande men första dagen vi var i New York kände det rätt stort att inse att HM har en stor butik, tre våningar, på bästa tänkbara säljplats i New York.

Har inget direkt emot HM hemma men måste ändå säga att så mycket finare allt verkade i den här butiken. Det var rent och städat och kläderna hängde fint på galgar och kläderna såg till och med finare ut än hemma. Prismässigt kostar det ungefär som hemma. Vi köpte inget.

Vi fortsatte rakt över torget till en Levi´s butik. Det var rea på jeansen så det var otroligt billigt. Oscar provade och servicen i provrummet var fascinerande bra. En expedit hade sin arbetsplats i provrummet och stod med öronsnäcka och beordrade in andra storlekar vartefter kunderna önskade prova. Snacka om service, särskilt om man är ensam och köper sina kläder.

Oscar köpte ett par Levi´s 211 till en kostnad av 229 Svenska kronor (omvandlad). Snacka om billigt.

Vi gjorde inte mycket mer sen än att gå någon lite tvärgata till Times Square. Vi hittade en liten italiensk restaurang som såg alldeles utmärkt ut för lunch. Här går vi in och äter vår sista lunch här i New York. Pizza till alla och Janne tar denna resas sista Budweiser.

Times Square
HM butiken vid Times Square






Sista Budweisern till lunch
Sista lunchen blev pizza

Efter lunchen är det inte mycket mer kvar än att säga hejdå till Times Sqaure och gå tillbaka till hotellet och hämta våra väskor. Flygbuss till Newark flygplatsen har vi alldeles vid Bryant Park, även det ett stenkast från hotellet. Vi drar vår väskor till busshållplatsen, väntar en stund och snart är vi på väg till Newark.

Det är så klart SAS som ska köra hem oss, men via Oslo för att det var billigare än att åka direkt till Stockholm.

Vårt hotell Residence Inn
 - perfekt läge
SAS kör oss hem via Oslo



Sammanfattning av New York är att vi har haft jättetrevligt, gjort massor av saker och alla har gillat New York.  Den här gången har vi ändå bara gjort grundkursen som turister gör i New York och vi har så mycket ogjort. Det är ingen tvekan om att vi kommer att vilja åka tillbaka någon dag. Som vanligt när det gäller resor handlar det bara om tid och pengar. Hejdå New York men vi ses igen någon gång...