Våra bästa resor - Gdansk och Sopot

Stranden i Sopot
Vi valde att resa till Polen för att pricka av ett nytt land där vi inte hade varit. Valet föll på Sopot och Gdansk eftersom det var sommar och här fanns närheten till havet.

Sopot har en alldeles underbar lång sandstrand. Vi bodde nästan på stranden och vi stormtrivdes på stranden från första början. När solen blev som varmast var det inte fullt så tomt som på bilden. Det fanns någon restaurang och toaletter även om de inte syns på bilden.

Sopots strand i ett tropiskt land, vilken höjdare det hade varit. Staden Sopots lilla centrum var en fin plats med flera mysiga restauranger. Här finns även den enormt långa bryggan ut i havet som är ett måste för promenaden genom Sopot.

Vill du komma till Gdansk är det lätt att sätta sig på ett tåg i Sopot och strax vara framme i Gdansk. Jag hade en förutfattad mening om att Gdansk var en smutsig industristad, men så fel jag hade. Gdansk och den gamla staden är jättefin att bara strosa runt i och att sätta sig på torget och bara ta det lugnt.

Vi gjorde en båtutflykt till Westerplatte. Westerplatte är  intresserat för den som kan historien om andra världskriget men det är även en trevlig promenad för den som bara vill gå omkring i en park nära havet.

Vi flög till Gdansk för att snabbt komma dit men bor man nära en färja till Polen så går väl det lika bra. Vi hade turen att få 34 grader varmt på vår resa dit och visst gjorde väl det sitt men båda städerna Sopot och Gdansk är värda en resa. Rekommenderas varmt!