Nya upptäckter på Sveti Petar i Makarska

Småregnig start på dagen

På förmiddagen var det mulet och lite småregnigt i Makarska. Vi hade inga andra planer att att gå till stranden borta vid klipporna så det gjorde vi trots det mulna vädret.

Oscar och Janne snorklade lite idag också och jag själv, Susanne, flöt omkring på luftmadrassen. Senare vill Janne sitta på stranden och läsa så Oscar och jag promenaden runt Sveti Petar. Idag finns det ett annat syfte än att bara gå runt. Oscar har upptäckt att det högst upp på toppen finns en Pokémon Go Gym så han ville dit.

Vi följer havet plockar åt oss (jag också) bollar vid de Pokémonstopp som finns längs promenaden. Idag fortsätter vi uppför trapporna när vi kommer fram dit. Uppför trapporna har vi inte gått tidigare men där uppe finns gymmet och det är dit Oscar vill.

Det var inte särskilt många trappsteg så snart är vi uppe. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig att hitta där uppe men det finns i alla fall en ruin. Den såg ut att vara mycket gammal. 

Oscar sätter sig på en bänk alldeles utanför ruinen och lyckas bli ägare av sitt livs första Pokémon Gym. När vi är här har Pokémon Go funnits i Sverige max en vecka så det är ännu så länge en kul grej. Han förlorar dock gymmet redan samma eftermiddag.

Ruinen på toppen
av halvön Sveti Petar
Oscar blir ägare
av ett Pokémongym

Vi går innanför muren och där finns en lite kyrka. Sen går vi snart ner igen eftersom det var gymmet som var målet. Vi äter lunch ute och sen badar vi igen. Oscar och Janne snorklar. Jag går omkring bland klipporna och försöker fotografera klipporna som på sina ställen har rätt häftiga formationer.

Janne snorklar
Häftiga klippformationer

Janne har nu fått veta att vi varit ovanför trapporna och sett en ruin däruppe så han vill göra samma promenad. Han promenerar iväg och när han kommer tillbaka har han sett något staket fullt av hänglås och han har varit vid statyn föreställande Sveti Petar. Coolt men det är för sent att gå upp en gång till idag. Jag för titta på staketet och statyn en annan dag.


Statyn Sveti Petar
Staket med hänglås


Vi går hemåt sitter på balkongen en stund och fascineras över att det vi ser utanför balkongen är som ett tivoli. Det lilla turisttåget passerar med jämna mellanrum, popcornmaskinen står på sin plats, någon spelar typ tivoli musik (varje dag). När tåget kommer så pinglar det så man ser tåget, mest som varning tror jag så man flyttar på sig. Det är liv och ljud hela tiden. Det är inget som stör utan mer att det fascinerar att allt tillsammans låter som ett tivoli.

Sen har vi hundarna i parken framför oss. Vi börjar känna igen hundarna nu, det är samma hundar varje dag. De är galna hundarna, de har så roligt när de springer omkring och jagar varandra. Hundarnas ägare står vid sidan om och pratar. Sen har vi berget så klart. Lika vackert varje dag.

Sveti Jure
från strandpromenaden
Utsikten från balkongen
ger tivolikänsla

Även om dagen började lite småregnigt så blev det ändå en jättetrevlig dag med nya upptäckter. I morgon ska vi göra utflykt i motorbåt till öarna Hvar, Brac och Vis...