Andra gång vi besöker Bol och det blir fler gånger

På väg mot Zlatni Rat

Vi befinner oss i Makarska på det kroatiska fastlandet. Idag ska vi göra en utflykt till öarna Brac´, Hvar och Vis, tror vi. Förra sommaren bodde vi en vecka på Brac´ och en vecka på ön Hvar, så där har vi redan varit. Två öarna som vi verkligen gillade och mer än gärna besöker igen. Vi tyckte ändå det var roligt att kunna få se ytterligare en ö, Vis.

När vi kommer till båten får vi veta att de kan inte köra till Vis just idag för att det är för stora vågor. Vi får avboka resan om vi vill men väljer att åka ändå. Vi var på Brac och Hvar förra sommaren och vi tyckte om båda öarna så det kan bli roligt att se dem igen.

Vi har valt att åka motorbåt, en stor och rejäl motorbåt med Wifi och världens bekvämaste stolar. Båten drar iväg och vi kommer strax efter en timme fram till staden Bol på ön Brac´.

Det är fortfarande väldigt tidigt, strax efter 10 på förmiddagen. Affärerna har knappt öppnat och det är väldigt lugnt i staden. Vi börjar gå strandpromenaden mot Zlatni Rat. Vi stannar till för att titta och känna igen oss vid Zoo Station, stranden och windsurfingskolan där Oscar fick prova att windsurfa förra sommaren. Allt är sig likt. Det är fortfarande tidigt och vindarna har inte tagit fart ännu, de kommer på eftermiddagen, så windsurfarna har inte kommit igång ännu.

Zlatni Rat
Turisttåget från Zlatni Rat till Bol


Småbåtshamen
Centrala Bol vid småbåtshamnen


Vi går vidare strandpromenaden mot Zlatni Rat. Vi stannar till ibland och tar några foton och passar på att samla in lite bollar vid de Pokémonstopp som finns längs promenaden. Pokémon har bara funnits typ en vecka och är nytt och intressant vid tidpunkten.

Att gå från centrala Bol till Zlatni Rat tar 30-40 minuter om man går i långsam takt utan att stressa. När vi kommer fram till Zlatni Rat, hinner vi inte bada. Vi kollar turlistan på det lilla turisttåget och beslutar genast att ta första bästa tåg tillbaka till Bol. Med tåget får vi en lite sightseeingrunda och minns och känner igen miljöer från förra året. Strax är vi tillbaka i Bol och tåget parkerar vid den lilla småbåtshamnen. Vi hinner med en drickapaus innan båten ska åka vidare.

Drickapaus på Pizzeria Topolino
vid småbåtshamen
Vår utflyktsbåt drar vidare mot Hvar


Vi sätter oss på uteserveringen, på förra årets favoritrestaurang. Pizzeria Topolino alldeles vid småbåtshamnen. Vi ser vår utflyktsbåt härifrån så här sitter vi bra. Serviceen på restaurangen är lika bra som förra året även om vi idag bara vill ha något att dricka.

Öarna Brac´och Hvar har sedan förra sommaren fått en alldeles speciell plats i våra hjärtan. Det var därför jätteroligt att återse staden Bol. Om inget oförutsett händer är vi rätt säkra på att vi kommer att komma tillbaka hit fler gånger i livet. Nu åker båten vidare mot ön Hvar och staden Hvar.

Här fortsätter resan