Kommer att minnas berget Sveti Jure

Vår lägenhet med
snedtak rakt igenom

I morgon ska vi lämna Makarska och då har vi bott här i tio nätter.

Vår lägenhet här i Makarska är ingen höjdare. Fyra trappor upp utan hiss och snedtak i hela lägenheten.  Det finns en meter genom hela lägenheten man kunde gå rak i övrigt var det snedtak. Det kändes inte roligt första dagen men man vande sig.

Positivt med lägenheten är ändå läget. Vi bor verkligen mitt i smeten. Stranden utanför är fullsmockad av människor tidigt på morgonen men vi har lärt oss efter några dagar att gå en bit härifrån. Vi lägger oss istället strax bredvid klipporna och då har vi halvön Sveti Petar alldeles bredvid oss. Sveti Petar har fungerat som en oas och vi har tagit en promanad där så gott som dagligen (i badkläder).

Makarska är väl egentligen en rätt fin stad och den är välorganiserad. Klapperstensstranden är hur lång som helst och kantade av miljoner affärer och restauranger. Bergskedjan bakom staden och berget Sveti Jure (1672 meter högt) är helt otroligt vackert.

Det finns egentligen bara en sak vi inte gillar med Makarska. Alla människor. Herregud så mycket människor. Aldrig någonstans har vi sett människorna ligga så tätt på stranden. Det var i bästa fall en centimeter mellan handdukarna och i sämsta fall ligger de på varandra. Som värst var det just precis där vi bor.

Lugnare delen av stranden
klockan 18 på kvällen
Kommer alltid att minnas bergskedjan
och det vackra berget Sveti Jure

Syftet för vår del med att välja Makarska var att vi skulle göra en dagsutflykt till Mostar i landet Bosnien & Hercegovina. Den utflykten har vi gjort så check på Bosnien & Hercegovina. I och med att vi utflykten är gjord är det inte troligt att vi kommer att besöka Makarska igen. Det finns så många andra vackra platser i Kroatien.

Det är alldeles för mycket människor, men berget Sveti Juri kommer jag alltid att minnas som vackert, väldigt vackert.