Efter dagsutflykten är vi tillbaka i Makarska igen

Staty i Makarskas gränder

Efter en trevlig utflyktsdag till Mostar och Medjegorje, två städer i Bosnien & Herzegovina är vi tillbaka i Makarska igen.

Janne och jag (Susanne) tar en promenad in till centrum av Makarska. Vi hade fortfarande inte tittat till gator och gränder i vad man kan kalla Gamla Stan i Makarska. Ett rätt litet område men så klart måste vi se det.

Vi hittar några torg med några restauranger. Vi bestämmer oss för att ta med oss Oscar hit på kvällen för att äta middag på någon av restaurangerna i gränderna. På kvällen äter vi därför på en restaurang på ett av torgen i de gamla gränderna i Makarska.

Efter middagen går vi hemåt längs kajen och havet inne i centrum och tittar på kvällslivet. Det är massor av folk som är ute och kvällspromenerar och utflyktsbåtarna står på rad och säljer utflykter till de kommande dagarna. För vår smak är försäljningen lite väl högljudd. Musiken dundrar högt från båtarna och förstör en hel del av den annars rätt vackra promenaden längs havet. 

Vi är bortskämda med lugnet och de vackra båtar i staden Hvar men just i kväll ser vi att det finns några få fina båtar även i Makarska trots att det högljudda utflyktsbåtarna som dominerar längs kajkanten.

Oscar ska äta middag
i Makarskas gränder
En och annan fin båt
även i Makarska


När vi närmar oss vår lägenhet vill Oscar gå hem men vi vuxna vill sitta en stund på en närbelägen bar, Bounty, alldeles vid havet. Vi har inte varit där tidigare trots att den sett trevlig ut ändå sedan första dagen. Härifrån har vi bara några hundra meter hem. Oscar väljer att gå till lägenheten och vi stannade på baren. Två drinkar senare är vi hos Oscar i lägenheten och familjen är samlad.

I morgon blir det en alldeles vanlig dag i Makarska igen.

Här fortsätter resan