Sveti Petar blev dagens upptäckt i Makarska

Promenad runt Sveti Petar
 Vår tredje dag i Makarska börjar vi äntligen få ro och det visar sig att den här dagen ska bli betydelsefull för resten av vår vistelse här.

Vi paxar plats på stranden även idag, för att komma till stranden klockan halv elva och tro att det finns plats är inte att tänka på. Då är det redan fullt på stranden.

Idag lägger vi ifrån oss våra saronger, tar ett dopp i havet och promenerar sen därifrån. Om vi har havet framför oss så går vi åt vänster, in mot staden fast vi håller oss längs stranden. Några hundra meter längre bort tar stranden slut och det blir klippor istället. Det ligger rätt mycket folk och solar även här men man kan utan problem gå mellan handdukarna. Det går till och med att lägga ut en handduk om jag skulle vilja och klockan har hunnit bli över elva. Det finns gott om plats.

Vi går förbi klipporna och vidare på halvön Sveti Petar (Sankt Peter). På halvön finns många små promenadvägar. Det är en trevlig promenad, man går längs havet hela tiden (om man vill). Man kommer så småningom fram till trappor. Just idag väljer vi att vända vid trapporna för att vi vill gå tillbaka.

Promenad runt Sveti Petar
Promenad runt Sveti Petar

Oscar vid trampbåten vi hyrde
Solnedgång i Makarska

Idag äter vi lunch hemma och på eftermiddagen är vi tillbaka vid våra saronger igen. För att komma bort från folkmassan och lite för Oscar skull väljer vi att hyra trampbåt en timme. Det blir en trevlig timme som vi tillbringar ute på havet i vår trampbåt.

På kvällen lyckas vi komma ut ungefär när solen går ner. Det visar sig att det finns fina solnedgångar även i Makarska. Vi äter ute, på en av de mest populära restaurangerna nära vårt hus och alldeles vid havet.

Idag har det varit en jättetrevlig dag i Makarska. Promenaden på halvön Sveti Petar var en upptäckt och den promenaden kommer vi att göra om flera gånger...