Från båthamnen är Makarska en vacker stad

Snorklande killar
 Vi befinner oss i Makarska i Kroatien och igår upptäckte vi halvön Sveti Petar. På väg mot Sveti Petar inser vi också att det inte är fullt lika mycket människor vid klipporna och på stranden lite längre bort. Det är fortfarande mycket människor men det går att komma till stranden klockan halv elva och få en plats för tre handdukar, man kan till och med få en plats i solen.

Vi bor 20 meter från havet men stranden där vi bor är totalt överbefolkad. Idag väljer vi istället att gå några hundra meter bort mot klipporna. Vi stannar på stranden alldeles där klipporna tar vid. Här finns plats för oss alla tre, två meter från havet och i solen. Närmaste handduk som tillhör något annat sällskap har vi två meter ifrån oss. Helt ok!

Här vid klipporna tar Janne och Oscar på sig sin snorkelutrustningen och ger sig ut i havet. Jag lägger mig på familjens luftmadrass och flyter omkring i havet. Snorklarna hittar ingenting särskilt men roar sig med att plocka upp en massa skal från snäckor.

Vi äter lunch ute, på en av restaurangerna på strandpromenaden och går sen tillbaka till stranden alldeles vid klipporna. Efter lunchen bestämmer sig Oscar och jag för att ta massage i en av de små massagetälten som finns. När vi packar ihop våra saker strax före klockan fyra på eftermiddagen är det nästan tomt i den här änden av stranden. Vi går hem och byter om till torra kläder innan Janne och jag tar en promenad in till centrala Makarska.

Upplockat från havet, bara skal
Jannes lunch idag

Här får vi massage
Stranden vid klipporna klockan 15:45

Vi vill gå in till Makarska centrum så vi inte missar något viktigt där. Så här på eftermiddagen är det inte så mycket folk ute och går. Vi går in den lilla delena av staden med riktigt gamla hus, hittar några torg med restauranger där vi planerar att äta någon kväll. Vi går tillbaka mot havet och ut på den lilla bryggan vid den lilla båthamnen och sen ut på den stora piren där de större båtarna lägger till.

Här från båthamnen är Makarska en väldigt vacker stad. Du ser berget Sveti Jure i bakgrunden av riktigt gamla hus. Du ser också halvön Sveti Petar och statyn över Sveti Petar som tittar ut över staden. Här är det riktigt fint men ingen bild vi välden ger rättvisa åt det vi ser. Man får helt enkelt inte med alla vackra berg.

Jag i centrala Makarska
Sveti Jure och Makarska stad

Från båthamnen och Sveti Jure
Vacker solnedgång idag

På väg tillbaka mot staden kommer Oscar åkande på sin skateboard och vi går tillsammans hemåt igen. Hemma sitter vi vuxna en stund på balkongen och dricker kroatiskt vin. Susanne beundrar Sveti Jure och Janne roar sig med att betrakta hundarna som leker i parken framför oss.

På kvällen går vi ut alldeles vid solnedgången igen bara för att titta och idag var det riktigt fin. Äter gör vi hemma ikväll.

Det har varit en jättetrevlig dag och det var framför allt trevlig att se centrumet av Makarska ordentligt samt att vi hittade en plats på stranden där det inte var överbefolkat. I morgon ska vi åka till grannstaden Tucepi...