Kristallklart vatten och lugnt och fint i Tucepi

Stranden i Tucepi
Nu har vi tittat på Makarska i flera dagar så nu är det dags att börja göra alla utflykter. Idag sätter vi oss i en taxibil och ber den köra oss till grannstaden Tucepi. Det är bara några kilometer. Tittar man på kartan kan man säkert gå längs havet men vi känner inte till den vägen så vi tar en taxi. 

Tucepi är ingen stor stad, kanske inte ens en stad. Vi åker dit enbart för att sola och bada och se någonting nytt. Taxichauffören kör oss till den lilla båthamnen och visar oss att vi ska gå åt höger för att komma till stranden. Vi kan se på håll att det finns en strand även åt andra hållet men kanske är den inte lika stor eller populär.

Vi gör som taxichauffören säger, vi går åt höger och där ligger stranden nästan direkt. Vi passerar i princip bara en restaurang sen är vi framme. Vi går en stund längs strandpromenaden innan vi hittar platsen där vi vill slå oss ner. Stranden är inte så bred men plats finns det till oss alla tre.

Vi tar på oss våra badskor, som vi investerat i för att göra det enklare att gå på de stora stenarna (som även finns i Makarska) och går ner i havet. Vilket vatten, nu snackar vi om Kroatien. Så här klart ska havet vara i Kroatien. Vi är mer än nöjda, för här är det så fint att bada. Här kan man ligga i vattnet flera timmar och bara njuta av sol och värme.

Kristallklart vatten
- nu snackar vi Kroatien
Lunchbordet i Tucepi


Vi badar och solar. Oscar snorklar mest, tror inte han ser så mycket men han gillar mer att vara under vattenytan än ovanför.


Längs hela stranden går en strandpromenad kantad av affärer och restauranger. Bakom alltihop verkar hotellen ligga. Vid lunch sätter vi oss på en restaurang som ser trevlig ut. Här sitter vi rätt länge och bara har det bra. Det är fint här i Tucepi och så lugnt.

Som kuriosa kan nämnas att jag åt gnocchi och en diskussion uppstod vid lunchbordet gällande vad gnocchi egentligen innehåller. Janne hävdade att det är gjort på potatis. Jag hävdade att det är gjort på pasta (ser Barillas pastapaket framför mig). Jag kände mig tvungen att fråga kyparen och får veta att just de jag ätit är pasta blandad med potatis. Tack, då hade ingen av oss direkt fel.

Strandpromenaden i Tucepi
Bara fin liten båt i Tucepi

Vi stannar på stranden till strax före fyra på eftermiddagen. Tar sen en snabb dricka på närmaste bar innan vi börjar ta oss tillbaka till Makarska. Vi går mot den lilla båthamnen där taxichauffören släppt av oss, här fanns en taxistation när vi kom. Naturligtvis finns taxistationen kvar men taxibilar verkar det inte finnas någon.

Tommy - vår närbutik
Vi står och väntar säkert tio minuter innan vi ger upp. Det kommer helt enkelt ingen bil. Janne går in på närmaste hotell och ber dem ringa efter en bil. Trots att receptionisten utan diskussion ringer efter en taxi får vi vänta säkert tjugo minuter innan den till sist kommer. 

Vi får veta att den åkt från Makarska till Tucepi för att hämta upp oss. Hem kom vi i alla fall men att hitta en taxi var inte det lättaste. 

Hemma bestämmer vi oss för att äta i lägenheten i kväll så vi tar en promenad till affären som har blivit vår närbutik. En stor Tommy butik där precis allt vi behöver finns. 

Det blir en lugn hemmakväll. Oscar har sin mobil och vi vuxna dricker vin på balkongen.  I morgon ska vi vara hemma i Makarska igen, gå bort till klipporna där det inte är så mycket folk... 

Här fortsätter resan