Makarska kanske är rätt ok ändå...

Paxat plats på stranden
Vi kom till Makarska igår och första intrycket av staden är att den är totalt överbefolkad av turister. Idag har jag börjat dagen med något så märkligt som att gå till stranden och paxa plats för våra saronger. Att komma ut framåt halv elva och tro att man ska få plats på stranden är inte att tänka på. Då är stranden redan full.

Alla turister på den här stranden ligger tätt som sillar i skuggan under träden. Det är helt galet. Jag har redan igår sett ut platsen där solen kommer fram först så platserna paxades sådär halv nio. Sen går jag tillbaka till lägenheten och äter frukost i lugn och ro.

Att folk paxar plats i solstolar känner vi till, men att paxa plats på stranden. Har ni hört något så galet?

Efter frukosten går vi ner till stranden. Stranden är fullpackad igen. Våra saronger ligger fortfarande i skugga så vi väljer havet istället. Vi har väl redan accepterat att det är fullt med människor här och att det inte är det Kroatien vi tycker om så livet här i Makarska börjar ändå så sakteliga bli bra.

Vi hittar ett lunchställe, mitt i smeten, som vi tycker är jättetrevlig och när vi går därifrån vet vi redan att vi kommer att gå tillbaka just dit. Det var fint inrett, service var på topp och maten är god. Vi får en känsla av att det är mor och son som driver stället tillsammans. Vi äter alla något kroatiskt.

Fin inredning på lunchrestaurangen
Vårt hus rakt fram och berget Sveti Jure

När vi lämnar stranden och går hemåt gör vi en liten omväg för att titta lite på shoppingen som finns vid den marknad som ställts upp mellan stranden och centrum. Det är en marknad för turister. Här finns allt en turist kan behöva. Vi tittar inte så noga utan bestämmer oss för att gå tillbaka dit mot kvällningen.

Nu längtar vi till vår balkong och lite kroatiskt vin. Det blir rosévin idag och utsikten från balkongen är fenomenal. Berget Sveti Jure är det absolut vackraste i staden. Berget är 1762 meter högt och det syns överallt i staden. Vi sitter på balkongen en stund och har det rätt bra.

Rosévin på balkongen
Kollar shoppingutbudet

På kvällen går vi ut i staden igen och tittar lite på shoppingutbudet. Vi köper som vanligt ingenting som vi inte behöver. Sen blir det mer vin på balkongen innan det är dags att sova. Makarska kanske är rätt ok ändå... 

Här fortsätter resan