17 000 steg i Norrköping

On the road again.
Nu mot Norrköping

Fredagen den 15 juli tar jag och Janne ledigt från våra jobb. Vi tar bilen och drar till Norrköping. Vi har inga större förhoppningar om resan utan bara ett jobb att genomföra.

Oscar har varit på Stadium Sports Camp i Norrköping under en vecka. På lördagen är Camp veckan över så Oscar och en av hans kompisar ska hem igen. Vi ska åka och hämta dem.

För att slippa köra Norrköping tur och retur samma dag med tidspress till att hämta dem vid 13:00 bestämmer vi oss för att köra ner dagen innan och bo på hotell en natt. Det kan vara lite kul att titta lite på Norrköping.

Vi kommer iväg hyfsat tidigt eftersom vi vet att det kan vara problem vid Södertäljebron på grund av någon olycka tidigare i sommar. Vi har inga större problem med att ta oss genom Södertälje men någon mysko omväg blev det.

Framme i Norrköping letar vi reda på vårt hotell. Grand Elite Hotel, det ligger mitt i stan och har puben Bishop Arms som en av sina grannar. Vårt rum var fint och lite annorlunda, uppdelat i sovrum och TV-rum. Vi checkade in och gick ut i centrum, åt en rätt värdelös lunch på första bästa kebabrestaurang med uteservering. Sen tittade vi till shoppinggallerian Spiralen och gjorde några nödvändiga små inköp.

När vi är klara kontaktar vi vänner vi har i Norrköping, men vi har aldrig besökt dem tidigare. De visade sig bo väldigt nära centrum så strax är vi där. Vi blir serverade kaffe på deras uteplats och sitter och pratar länge. Sen föreslår de att vi ska ta en promenad så det gör vi.

Motala Ström i Norrköping
Byggnaden kallas Strykjärnet

Det var väldigt trevligt att promenera runt i staden. Vi fick se massor av saker i Norrköping som vi aldrig att upptäckt på egen hand. Och vännerna var enormt bra guider för sin stad och massor fick vi veta.

Vi promenerade länge längs Motala Ström och här var på sina ställen jättefint. Vi promenerar förbi en byggnad som vi känner igen. Byggnaden kallas Strykjärnet och man ser en ofta på bilder från Norrköping.  Byggnaden ligger mitt i Motala Ström.

Det finns många byggnader i centrala Norrköping som är byggda så att de ser ut att ligga i Strömmen. På vissa ställen påminner det kanske lite om Venedig. Vi går förbi ännu en välkänd vy från Norrköping, vattenfallet. Vi går sen igenom Industrilandskapet och även här är det jättefint med fina byggnader. Man kan anta att området är väldigt gammalt men idag är det många moderna företag som hyrt in sig i lokalerna där.

Vår går tillbaka till deras hem och tar bilen tillbaka till vårt hotell. Vi hinner med en snabbvisit på uteserveringen på Bishop Arms innan vi ska träffar våra vänner igen. De har bokat bord till oss på Pinchos, en tapasrestaurang. Pinchos visade sig vara en modern och trevlig restaurang med god mat. Man gjorde sin beställning via en app och det var första gången vi var med om det. Det blev en trevlig kväll.

Husen i Strömmen
Välkänd vy från Norrköping

När middagen är slut så skiljs vi åt men Janne och jag gör en snabbvisit på en pub nära vårt hotell. Inte Bishop Arms den här gången utan Black Lion, bara för att vi har sett deras uteservering från bilen tidigare och det har sett trevlig ut. Två snabba öl innan det är dags att sova, på Grand Elite hotell.

Sammanfattningen av dagen är att det blev en dag över alla förväntningar. Vi såg mer av Norrköping än vad som nämnts ovan och totalt gjorde vi strax över 17 000 steg. Vi tyckte om Norrköping, det var fint där och staden har förmodligen mycket mer historia än vi ens kan ana. I morgon ska vi hämta barnen på Stadium Sports Camp.