Seriemuseumet - Belgian Center of Comic Strip Art.

Janne, Tintin, Oscar och Hergé
Vi vaknar upp på hotell Novotel Brussel Center. Det är vår första hela dag i Bryssel. På planeringen finns att vi ska besöka parken Mini-Europa, men vi bestämmer oss för att skjuta upp det till i morgon eftersom det utlovas bättre väder i morgon, det vill säga sol. Idag är det mulet.

Vi har valt bort frukosten på hotellet på grund av det skyhöga priset. Idag väljer vi istället att äta frukost på en McDonalds´ restaurang som vi passerar på vägen mot dagens första aktivitet. 

Vi ska besöka Seriemuseumet - Belgian Center of Comic Strip Art. (Hergémuseumet utanför Bryssel har vi valt bort för att vi inte har tid att lämna Bryssel).

Seriemuseumet är säkert informativt och intressant men för oss var det inget toppmuseum. Det mesta är montrar med tecknade serier och bilder. Det är inte mycket serier vi känner igen. Det finns litet grann om Smurfarna och lika lite om Tintin, eller kanske är det Hergé. Lucky Luck finns som figur nära ingången men inte mer vad vi såg. Det mest spännande är nog Tintins raket vid ingången och den tillfälliga utställningen om Rosinski


Ingången till seriemuseum
Smurf på seriemuseum

Efter att oengagerat ha studerat serier en stund är vi snart ute på gatan igen. Nästa mål är Manniken Pis.

Här fortsätter resan