Nästa mål är Manniken Pis

St Michel katedralen

Vi befinner oss i Bryssel och har just varit på Seriemuseum. Vi går gatorna mot Grand Place för att därifrån hitta vidare till nästa mål som är Manniken Pis. Vi följer kartan och kommer fram till en stor fin kyrka liknande Notre Dame.

Kyrkan visar sig vara Katedralen St Michel. Det är kul att vi bara råkar gå förbi den för vi har katedralen på att-göra-listan i Bryssel, ifall vi hinner. Nu när vi bara råkar gå förbi så är det klart att vi stannar och tittar på kyrkan. Den är bland annat känd för sina fönstermålningar.

På vägen mot Manniken Pis stannar vi till i några butiker vi passerar. Några souvenirbutiker, några chokladbutiker och en jätteintressant butik som säljer massor av olika leksaksbilar. Här stannar vi en stund och tittar. 

Snart är vi i alla fall framme vid Manniken Pis. Turisterna står i klungor runt honom och fotograferar. Han är liten, oj så liten han är. Den fontänen hade vi inte lagt märke till om vi inte visste att vi skulle det. Fin var han i alla fall och vi tog några foton för att sen gå vidare till vårt utvalda lunchställe - puben Poechenellekelder. 

Fönstermålningar i kyrkan
Fönstermålningar i kyrkan

Poechenellekelder är en pub som ligger alldeles bredvid Manniken Pis, men den visar sig vara stängd på måndagar. Vi blir lite vilsna och vet inte riktigt vad vi ska göra men hamnar så småningom på gågatan med restauranger där vi åt igår. Vi äter på restaurangen mitt emot gårdagens, utomhus, under tak och med infravärme. Idag fryser vi dock, vilket vi inte gjorde igår.

Massor av leksaksbilar
En av alla chokladbutiker

Nu när vi är tillbaka på gågatan med alla restauranger igen har vi nära till puben Delirium, men det är inte puben som är intressant idag. Janne har tagit reda på att i samma gränd som Delirium har sin ingång finns en annan sevärdhet - Janniken Pis. Vi går så klart dit.

Manniken Pis
Janniken Pis



Det är roligt att få se även henne. Hon är verkligen fin men så synd att hon sitter så undanskymd. Om man inte vet att hon finns där har man ingen anledning att gå in i den gränden, om man inte ska till Delirium. Här vid Janniken Pis finns bara ett fåtal turister i en jämförelse med att det säkert finns hundra turister vid Manniken Pis. 

Här fortsätter resan