Mycket interaktivt och lärorikt på Parlamentarium

      Parlamentarium - lärorikt och gratis
Vi försöker sen ta oss ner i tunnelbanan men vi förstår inte hur vi ska ordna biljetter så vi går upp på gatan igen, ordnar en taxi och ber chauffören köra oss till Parlamentarium. 

Syftet med att besöka Parlamentarium var att vi hade läst att det kan intressera ungdomar på grund av att museumet är modernt och mycket är interaktivt, men den största anledningen är att vi kan göra något vettigt som är gratis. 

Parlamentarium är gratis, det är på det europeiska språk du väljer (svenska), mycket är interaktivt och det är modernt. Det är ett riktigt bra och informativt museum och även Oscar (13 år) gillade det. Vi tror han lärde sig en hel del om EU. 

Efter besöket var det dags för drickapaus. Solen hade kommit fram så vi sätter oss utomhus, på ett café alldeles utanför Parlamentarium. Det blir öl till oss vuxna och varm choklad till Oscar. 

Paus efter Parlamentarium

Paus efter Parlamentarium





När vi sitter där ser vi att det finns bussar som åker hela vägen hem till vårt hotell. Vi börjar ha lite koll hur ofta de verkar gå och anpassar oss till en buss, så det blir buss hela vägen hem. Duktigt av oss.