Besök på puben Poenchenellerkelder

På väg mot Grand Place igen
Vi befinner oss i Bryssel. När vi kommer ut från Musikinstrumentmuseet befinner vi oss högt upp i staden så vi ser åt vilket håll vi har Grand Place med det höga rådhustornet. 

Vi promenerar mot Grand Place och bestämmer oss för att stanna en stund på Hard Rock Café. När vi var där första kvällen var det kö. 

Nu är det tidigare på eftermiddagen och ingen kö alls. Vi slår oss ner i baren, öl och Coca Cola och Janne tar sin obligatoriska (på Hard Rock) Jack Daniels.

Vi behöver äta snart igen men vi vill inte äta på Hard Rock så vi går vidare till puben, Poenchenellekelder. Puben ska vara sevärd och igår när vi var där var det stängt. Vi går därför gågatorna mot Manniken Pis, tittar till honom, och går sedan till puben som ligger alldeles bredvid. Idag är det öppet och det finns plats för oss.

Hårdrockare?
Turister vid Maniken Pis

Det är inredningen som är intressant på den här puben. Det var inget fel på maten heller men det var mest barmat. Vi vuxna köper varsin tallrik med delikatesser som var korvar, ost, oliver och lite bröd. Oscar får äta lasagne. Här sitter vi en stund och bara låter tiden gå. Det är ett trevligt ställe och väldigt lugn atmosfär så här tidigt på eftermiddagen.

Inveriör puben Poenchenellerkelder
Inveriör puben Poenchenellerkelder


Besök i chokladbutik
Besök i ölbutik

När vi lämnar Poenchenellerkelder stannar vi till i några affärer på vägen hem, chokladbutiker och ölbutiker. Ölbutiken sades ha 250 olika sorter av belgisk öl. Vi köper med oss några små öl hem till rummet och på kvällen tar vi det bara lugnt på rummet. Vi måste packa för i morgon ska vi åka hem till Arlanda igen, men planet går inte förrän senare på eftermiddagen.

Här fortsätter resan