Mysigt vid Paradise Bay - norra Malta

Paradise Bay på norra Malta
Vår sjätte dag på Malta var det dags utflykt med sol och bad igen. Den här gången skulle vi själva ta oss till en annan strand. Vi hade surfat en del på andra stränder och hittat att vi skulle åka till Paradise Bay.

Det vi visste om Paradise Bay var att det låg alldeles nära färjelägret med båtarna till Goza, dvs inte särskilt långt från Melliha Bay där vi bodde. Vi visste också att där fanns möjligheter att hyra snorklingsutrustning, så klart också möjlighet att snorkla samt att det fanns en restaurang. Det lät som ett perfekt ställe att tillbringa en dag i solen. Det varnades dock av vissa att det kunde vara mycket folk på stranden.

Vi stod och väntade på lokalbussen när en taxibil lägligt dök upp så vi hoppade in i bilen istället.

Vi blev avsläppta på en parkeringsplats högt uppe på bergen. Här fanns också busshållplatsen som vi skulle åka hem ifrån. Vill minnas att det var skyltat till trapporna som ledde ner till stranden så vi var snart nere vid stranden.

Det första man ser när man kommer ner längs trapporna är restaurangen, den var stor och fin och vi såg genast fram mot att få äta lunch där. Till vänster, strax nedanför restaurangen ligger den lilla butiken där du kan hyra snorkelutrustning och säkert även kanoterna som stod på stranden.

Oscar snorklar vid Paradise Bay
Snorkelbild från Paradise Bay

Några trappsteg till och till höger ligger stranden. Här finns solstolar och även möjlighet att ligga på din egen handduk. Det är ingen stor strand och det är rätt mycket folk men de har gjort ordning flera platser, på bergen, runt denna lilla strand där man hyra solstolar. Det var riktigt fint fixat. Om man absolut inte måste ligga på den lilla sandstranden så fanns det gott om plats.

Paradise Bay från bergen
Paradise Bay från bergen

Vi, som de flesta andra, slog oss i alla fall ner på den lilla stranden. Gick sen så klart rakt ner i vattnet för att bada. Det var lite stenigt på sina håll men det fanns också platser där man enkelt kom i utan att fightas med stenar.

Havet är inte mycket att säga om, det var blått och det var fint. Oscar och Janne tog rätt snart fram sina snorkelutrustningar. Längs båda sidor av denna strand var det stenar och berg som gick ner i havet och längs klipporna kunde man snorkla. De såg väl inget speciellt men de var nöjda ändå med att möjligheten fanns

Färjelägret i bakgrunden
Utsikt från bergen

Susanne promenerade upp i bergen på upptrampade stigar och tittade ut över havet. Här var faktiskt riktigt fint.

Senare åt vi lunch på restaurangen, alla åt typ italiensk mat och det var ungefär svenska priser. Alla var jättenöjda och utsikten från restaurangen var över havet och stranden. Sen blev det lite mer bad och även Janne tog en promenad upp i bergen.

Lunch på restaurangen
Senare på eftermiddagen skulle vi hem igen, tillbaka till hotellet, med lokalbussen. Vi hade sett busshållplatsen men vi visste inget om vilka tider den gick. När vi kom till parkeringsplatsen där vi visste att hållplatsen fanns visade det sig att det var ingen bra idé att stå där och vänta.

Vi började gå mot färjelägret för där visste vi att det fanns fler bussar som gick förbi vårt hotell. Det blev en lite jobbig promenad men den var värd besväret. Först gick det vägen uppåt uppåt uppåt och väl på toppen var utsikten magnifik över landskapet, färjelägret, havet och Gozo.

Väl uppe på toppen var det bara nedförsbacke kvar. Tyvärr låg kameran i den väska som gick först och var redan på väg ner igen när den person som normalt tar foton nådde toppen så vi har inga utsiktsbilder från toppen.

Gissningsvis var hela promenaden på cirka en kilometer och vi behövde inte gå hela vägen fram till färjelägret för att hitta en buss som tog oss hem. Kan nämna i sammanhanget att åka buss på Malta är väldigt enkelt. Det går massor av bussar hela tiden, dock går inte alla förbi Paradise Bay.

Hemma på hotellet igen blev det all inclusive drycker på balkongen i eftermiddagssolen och Oscar satt på rummet med sin telefon. På kvällen blev det asiatisk buffé i en av hotellets All Inclusive restauranger. Maten lika bra som alltid. Efter maten satt vi en stund och spelade kasta gris.

Jag framför ön Gozo
Vi spelar Kasta Gris

Vi hade gillat Valetta igår men dagens utflykt till Paradise Bay är nog den vi tyckt allra bäst om. Vi gillade Paradise Bay. Det var fint, välorganiserat och en bra och rätt mysig restaurang. Bor man på norra Malta kan en utflykt till Paradise Bay absolut rekommenderas. Restaurangen är öppen även kvällstid.

Imorgon har vi vår sista hela dag på Malta och det ska bli en vilodag i hotellet närområde... 

Här fortsätter resan