Sista dagen blev en toppendag i Åre

Kanonväder vår sista dag

Så vaknar vi upp och vi har vår sista skiddag i Åre. Solen skiner från en klarblå himmel men på Åreskutans topp blåser det fortfarande orkanstykor. Det tycks ha blivit hårdare och hårdare vindar under veckan. Och vi får lov att acceptera att dit kommer vi inte på denna semester.


Vi bestämmer oss för att åka till Björnen idag igen. Vi tar så klart taxi för att slippa släpa skidor genom hela gallerian till skidbusshållplatsen. Idag tar vi oss genast till backarna där vi avslutade åkningen i onsdags. Direkt till de allra finaste backarna. 

Det finns inte mycket mer att berätta än att vi åkte och sen åt vi lunch på den italienska restaurangen/pizzerian i Björnen. Vi kan inte minnas vad den heter, men vi åt där även i onsdags. Nu hade vi provat på Gulaschsoppa i Fjällgården och det var kanon så idag åt Susanne gulaschsoppa även här.

Nej, det var inte riktigt lika god, men ärligt talat berodde det nog mest på att idag var det väldigt mycket folk på denna restaurang och särskilt mysigt blev det därför inte. Vi hittade inte ens ett bord inomhus. Jo, det gick att sitta ute men lite kallt var det trots allt. Oscar åt pizza.

Janne vid lunchstället
Lunch utomhus men lite kallt var det

Efter lunchen fortsatte vi åkningen i alla tänkbara backar i Åre Björnen. Susanne var den som tröttnade först. Det blev ett snabbt familjeråd och nu förstod vi att Oscar verkligen hade gillat att åka skidor...

Åre Björnen
Åre Björnen, utsikt över Åresjön

Oscar började förstå att det allra sista åket för den här semestern närmade sig. Det var slut nu och han skulle inte få åka mer. Det var nu han verkligen insåg att han ville åka skidor. Han ville inte sluta. Janne och Oscar åkte några åk till och hittade vad de tyckte en ännu bättre backe, men helt obefintlig liftkö. Vår sista dag i Åre hade varit alldeles förträfflig både gällande skidåkning och väder. 

Åre Björnen
Susanne har åkt klart för veckan

Susanne gick in på Karins Krog och satt sig med en öl och väntade. När alla åken var klara samlades hela familjen på Karins Krog. Det blev After Ski, två killar spelade gitarr och kanske sjöng dem, minns inte det. Det var i alla fall lugnt och städat och vi gick strax därifrån. Tog taxi hem till hotellet. Jo, vi hade åkt mycket taxi och mycket pengar hade det blivit. 

Janne har åkt klart för veckan
Oscar har åkt klart för veckan

Hemma på hotellet tog vi ännu ett bad i upplevelsebadet. Oscar hade ännu inte badat i utomhuspoolen, villket Janne och Susanne gjort tidigare i veckan. Idag var det Oscars tur att visa att han vågade trots att det var kallt. Höll man sig bara under vattnet var det ok, men kom man ovanför vattenytan frös man ju till is. Så klart ville Oscar visa att han faktiskt kunde vara helt ovanför ytan som ni ser på bilden nedan till höger.

After Ski på Karins Krog
Oscar i utomhusbassängen

På kvällen gick vi tillbaka till den restaurang som Oscar utsett till favorit, Beefalo. Idag fick vi stå en stund i baren innan vi fick vårt bord. Så var det på många restauranger i Åre, men här ville vi äta så vi föreslog själva att vi skulle stå och vänta.

Efter ännu en lyckad kväll på Beefalo, med god mat och bra service var senare tillbaka på hotellet.  I morgon är det bara att packa och åka hem.