Snöfall och dåligt sikt när vi lämnar Åre

Totalt vitt i Åre idag

Idag ska vi flyga hem igen och lika bra är det för vädret var vedervärdigt. Det snöade och det var vitare än vitt. Vi åt frukost och packade. Vi fick ha rummet kvar till klockan 11:00 så strax därefter är vi ute ur rummet. Vi sätter oss en stund i hotellets foajé för att slå ihjäl lite tid.

Det fanns fortfarande en facilitet på hotellet som vi fortfarande inte hade provat. Det var bowlingen. Vi hade bokat tid så att vi kunde spela bowling klockan 12:00.

Vi spela bowling men både Oscar och Susanne vill helst glömma att de ens spelat bowling där. Det gick riktigt dåligt för båda två. Susanne hade dessutom blivit förkyld, smittad av Oscar och kände sig inte alls pigg. För Janne gick det istället utmärkt, bland de bästa resultat han någonsin haft, så han vann förstås.

Vi hade fortfarande kyckling kvar från våra måltider på rummet. Vi gick till ICA och fyllde på lite så att vi kunde äta oss mätta på resterna från rummets kylskåp. Det fick bli dagens lunch.

Klockan 14:10 ska bussen (flygtaxin) komma förbi vårt hotell för att köra oss till Östersunds flygplats.

Totalt vitt i Åre Björnen
Totalt vitt på vägen till Östersund


Bussen är på plats på utsatt tid och med tanke på vädret, snöfall och det är fortfarande vitare än vitt, kändes det inte helt ok att sätta sig i en buss. SMHI varnade att man inte skulle ge sig ut på vägen om man inte var tvungen.

Närmare flygplatsen är det blått

Busschauffören, en riktig norrlänning, som troligen var van vid snö verkade inte det minsta bekymrad. När vi startade sa han i högtalaren att: Det kommer kanske att ta lite längre tid idag än det brukar för det är lite dåligt sikt på sina ställen. Dålig sikt jo visst var det dålig sikt men att det var halt som attans det nämnde han inte.

Vi började åka och snöandet följde efter oss, men vi hade hört att det var bättre väder i Östersund. När vi närmar oss Östersund ser vi till och med blå himmel. Och skönt var det eftersom vi skulle flyga. Planet, SAS, startar på utsatt tid och cirka 17:15 landar vi på Arlanda och Oscars första skidsemester är över.

Vi hade haft en kanonvecka i Åre med toppenväder, trots blåsten på Åreskutans topp. Till toppen kom vi ju aldrig och det var kanske tråkigt men vi överlever det. Oscar tyckte det var kul att åka skidor och det var mest för hans skull vi valde att resa till Åre. Vi kommer absolut att göra fler skidresor och troligt är väl att vi försöker en skidresa redan nästa vår.