Mera skidskola i Åre Rödkullen

Oscar i Rödkullen
Idag blev det lite tidigare vanor än vi haft tidigare i veckan. Vi gick upp lite tidigare och åt frukosten lite snabbare än vanligt. Klockan 10:15 skulle Oscar göra sin andra lektion på skidskolan. 

Idag var det ingen kanonväder. Det blåste och det blåste rätt kallt. Gällande solen så syntes den ibland och ibland inte, men övervägande höll den sig bakom något skumt dis. På utsatt tid var vi i alla fall tillbaka i Rödkullen precis som igår. Vi överlämnade tryggt Oscar till skidläraren Mattias.

En timme senare är Oscar tillbaka igen. Mattias berömmer Oscar väldigt mycket för att han så snabbt har blivit så duktig. Idag hade de provat på att åka med parallella skidor. När de mötte oss i slutet av backen åkte de till och med baklänges. Oscar har verkligen blivit jätteduktig på den korta tiden.

Susanne tycker det är trist i backen idag och åker ingenting, men Janne och Oscar åker lite mer. Strax efter lunch här även Oscar tröttnat. Han har kämpat väl nu i flera dagar trots förkylning och feber. Han är värd att få lite vila igen.

Vi tar skidbussen hem till hotellet. Vandrar med våra skidor genom det lilla köpcentret, genom gången som leder över järnvägen och in i hotellet. Tar hissen ner till våning 1 där vi bor, ställer ifrån oss all skidutrustning.

Blåsigt och mest soldis idag
Nu har Oscar tröttnat

Tidigare dagar har Oscar varit alldeles för trött för att vilja gå till upplevelsebadet och bada, vilket säger en hel del om att han faktiskt varit trött. Han är normalt ett riktigt badfreak och idag vill han bada.

Upplevelsebadet är såklart kul. Det finns en hel del bassänger, både stora och små. Det finns vattenfall, bubbelbad och en jättelång rutschkana. Det häftigaste av allt var att det fanns möjlighet att simma ut i en bassäng som låg utomhus.

Janne i utomhuspoolen
Susanne i utomhuspoolen
Vägen ut till bassängen var otäckt kall men det var bara att fortsätta. Väl ute i bassängen gällde det att hålla sig i vattnet. Höll man sig ovanför vattenytan blev det garanterat kallt. Hu! Även om man höll sig under vattnet var det ingen underbar känsla så utomhusbadet blev inte långvarigt.

Upplevelsebadet innehöll även någon som vi vuxna tyckte var rätt coolt, en poolbar. Fast ärligt talat förstod vi inte varför vi skulle sitta vid en poolbar utan sol och dricka något. Nej, den baren hoppade vi över.

Upplevelsebadet på Holiday Club
På kvällen gick vi ut på Åre Torg igen och trodde att vi skulle få välja en bra restaurang, men nu förstod vi att det gällde att vara ute i god tid. Det var fullt på de restauranger där vi vill äta, men hamnade på restaurang Bubblan. Det verkade väl inte vara något större fel på det stället, Oscar kunde få pizza, så vi slog oss ner.

Vi vill inte såga ställe helt för vi fick i alla fall mat, men Janne tyckte att han fick för lite grönsaker på sin tallrik. Han bad att få lite mer grönsaker och frågade om de hade någon sallad. Svaret var "Nej, vi har ingen sallad". Märkligt! Det fanns Ceasarsallad på menyn...

I vilket fall som helst, en restaurang som inte har sallad, är det ingen restaurang vi skulle välja igen. Vi tar sen en liten promenad i byn och sen går vi hem igen. Somnar gott som alla andra kvällar hittills i Åre. 

Här fortsätter resan