Första dagen i Åre väljer vi Rödkullen

Oscar är redo för sin första slalomdag
Så har det blivit dags för den första dagen vi ska åka slalom och Oscar ska få prova på det för allra första gången i sitt liv. Susanne och Janne har inte stått på skidor på närmare tjugo år så även det skulle bli intressant.

Oscar hade feber när vi lämnade Stockholm, han var förkyld men vi valde ändå att resa iväg. Febern skulle väl gå över om några dagar. När Oscar vaknade idag kände han sig i alla fall lite piggare.

Efter frukosten är det dags för första besöket hos Skistar. Vi ska hyra skidutrustning och köpa liftkort. Det tar sin tid att få ordning på tre utrustningar trots att allt flyter ändå på utan problem. Stavar och hjälmar finns avslutningsvis vid utgången.

Det är svårt att avgöra vad det är för väder. Ibland skiner solen och ibland snöar det men det är i vilket fall som helst helt ok för att åka skidor. Eftersom det redan har hunnit passera några förmiddagstimmar bestämmer vi oss för att ringa Åre Taxi för att snabbt komma ut i backen.

Vi vill till nybörjarbackarna i Rödkullen. Anledningen till att vi väljer Rödkullen är att vi har beställt skidskola till Oscar där och vi tycker att han ska få prova i de backar han senare ska ha skidskola.

Framme i Rödkullen är det Janne som först får fart på skidorna. Ingen är förvånad! Susanne gör sin första vurpa när hon ska spänna på sig skidorna. Orutin! Och Oscar undrar hur man gör?

Oscar i Rödkullen
Oscar åker lift i Rödkullen

Det är som sagt absolut första gången Oscar står på ett par slalomskidor. Det är inte helt lätt men vi lär honom att sakta ploga sig fram. Det går lite trögt och osäkert i början men redan efter att ha åkt den lilla barnbacken tre-fyra gånger har han fått upp farten rejält. Han tycker det är spännande och roligt. Vi provar på en lite större backe och inte heller där har han några problem. Det går lysande!

Vi äter lunch i Rödkullen och åker några åk till men sen blir Oscar trött. Febern börjar göra sig märkbar igen.

Utsikten från vårt hotellrum - nr 119
Eftersom vi inte vill lämna backarna riktigt ännu men Oscar vill inte åka mer så bestämmer vi oss för att ta skidbussen till kabinbanan och åka den upp. Ta en fika däruppe och sen ta kabinbanan ner igen. Allt för Oscars skull. Men kabinbanan visar sig vara trasig - tekniskt fel - och det hade det visst varit en längre tid. Hoppas kunna ta oss upp på Åreskutans topp en annan dag. Lite besvikna fortsätter vi med skidbussen hem till vårt hotell.


Oscar är trött och han vill stanna på rummet. Janne och Susanne tar en liten sightseeing på hotellet. Tittar till Upplevelsebadet, restaurangerna, bowlingbanan och Sportbaren. Stannar i sportbaren och tar en öl. Går sen tillbaka till Oscar och föreslår att vi kan äta pizza på sportbaren i kväll. Förslaget är så klart populärt.

Oscar är trots pizzan riktigt hängig. Vi har ingen febertermometer med oss men att han har feber är ingen tvekan om och förmodligen rätt hög feber. Den kvällen lämnar vi inte hotellet utan äter pizzan och tar det sedan bara lugnt. Vi vill inget hellre än att Oscar ska orka nästa dag när han ska få gå på skidskolan. 

Här fortsätter resan