Åre Björnens och After Ski på "Dippan"

Susanne och Oscar i liftkö i Björnen
Igår var det rätt dåligt väder men idag är det bättre igen. Solen skiner. Skidskolan är slut så vi provar på lite andra nybörjarbackar. Idag åker vi till Björnen. Vi har lagt oss till med vanan att åka taxi till backen så det gör vi även idag. Från Holiday Club är det ungefär lika långt till Björnen som till Rödkullen.

Vi hör oss för med taxichauffören vad han vet om backarna. Väl framme ser vi ändå vart vi vill börja. Det finns inte mycket att berätta. Vi åker i de olika backarna i Björnen, äter lunch på en av restaurangerna i Björnen.

Efter lunchen provar vi på ytterligare några backar i Björnen och inser att området är rätt stort. Vi hittar några riktigt fina backar, men så klart att liftkön till just dem backarna var rätt lång. Annars var det inte alls särskilt långa liftköer någonstans där vi varit hittills. Vi hörde dock på ryktesvägen att körerna till exempelvis VM8 hade riktigt långa köer.

Vädret i Björnen var hyfsat bra, solen kom och gick. Där liftarna startade var det inte alls nämnvärt blåsigt men halvvägs upp i liften förstod man att det var rätt blåsigt uppe på berget.

Oscar och Susanne
utanför Karins krog
Oscar i en av Björnens backar


Vi har av Åre TV på morgonen fått veta att alla liftar upp till Åreskutans topp är stängda på grund av hård vind. Det blåser närmare 30 m/s uppe på toppen.


På Åreskutans topp
blåser det 30 m/s
Janne leker störtlopp,
dagens sista åk

Oscar har ju varit sjuk men idag orkade han åka riktigt länge. När skidåkningen var klar för dagen tog vi taxi hem till hotellet igen och nu vill Janne och Susanne göra ett nytt försök att komma till det välkända "Dippan", Wallmans i Åre för lite After Ski. Oscar är lite piggare idag så vi tvingar med oss honom.

After Ski på Dippan var enormt bra
Dippan ligger inte alls långt från vårt hotell och vi är strax där. Väl inne är där fullt med folk och showen är redan igång. Minns inte exakt hur många dem var som uppträdde, men låt oss säga att det var tre tjejer och två killar.

Showen var riktig, riktigt bra. Oscars trötthet började komma tillbaka men vi stannade tills showen var slut klockan 18:00.

På kvällen blev det pizza på hotellets Sportbar igen.