Lao Lao Garden, en mysig restaurang i Luang Prabang

Snart ska den stå på vårt bord
Sent på eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet i Luang Prabang. Vi har bestämt att ikväll ska vi äta middag på en restaurang vi hade läst om, Lao Lao Garden. Vi tog hotellets shuttlebuss till postkontoret och där tog vi en tuk-tuk som körde oss till en närliggande gata där vi inte hade varit.

Lao Lao Garden var en restaurang utomhus på en innergård och den kändes trevlig så vi stannade där. Vi beställde vad som kanske är restaurangens specialitet. 

Vi fick råa köttbitar på tallrikarna och en egen grill mitt på bordet där vi själva skulle göra ordning maten. Vi fick även nudlar, grönsaker och råa ägg och blev lite undrande över hur detta skulle gå till så servitören fick visa oss.

Tänk att grillen är i mitten och runt grillen finns det vätska och i den vätskan får nudlarna och grönsakerna koka. Äggen knäcktes sönder och fick koka med grönsakerna. Köttbitarna grillades på mitten. Varefter maten vart klar var det bara att äta.

Råa köttbitar, rått ägg och okokta
nudlar. Laga maten får vi göra själva
Servitören hjälper oss att komma
igång med matlagningen

Restaurangen var en hit även för Oscar. Han gillade att själv få plocka med sin mat och göra ordning den.  För den som någon gång har vägarna förbi så rekommenderas Lao Lao Garden.

Om det fanns något problem med restaurangen så var det alldeles för mycket mygg. Oscar och Janne lämnade restaurangen medans elden värmdes upp för att köpa myggmedel i någon närbelägen affär. Utan myggmedel hade middagen varit förstörd.