En förmiddag på hotell Le Grande - vid Mekongfloden

Utsikten från vår balkong
Andra dagen i Luang Prabang ska vi göra en utflykt till vattenfallet Kuang Si Falls på eftermiddagen. Vi hade bokat utflykten dagen innan när vi var i Luang Prabangs centrum. Alldeles nära postkontoret hittade vi en resebyrå som ordnade utflykten till oss. Eftersom eftermiddagen var bokad bestämde vi oss för att stanna på vårt hotell, Le Grande, hela förmiddagen och bara ta det lugnt.

Hotellet var ganska stort, och alla rummen hade byggts runt en trädgård som kantades av Mekongfloden. Alla hotellrummen hade utsikt över Mekongfloden, så även vår. Utsikten från vår balkong var bedårande. Det var så olikt alla andra balkongvyer vi haft. Vad vi såg var trädgården, Mekongfloden och alla bergen i bakgrunden.

Vi började dagen med att äta frukost. För att komma till restaurangen, där frukosten serverades, behövde vi gå genom trädgården. Restaurangen låg högt och alldeles intill Mekongfloden. Utsikten från restaurangen var den samma som från balkongen fast från en annan vinkel. Bergen och Mekongfloden formade ett fantastiskt landskap. Det var något speciellt med Mekongfloden. Det kändes stort på något sätt att sitta tjugo meter från Mekongfloden och äta sin frukost. 

Utsikt från restaurangen
Utsikt från trädgården
Flodens vatten var brunt och under de dagar vi vistades där såg vi aldrig någon bada i floden så det gör man säkert inte, vi såg inte ens några barn bada. Vi fick ändå berättat vid något tillfälle att det inte fanns några farliga djur i floden, det fanns möjligen någon orm men den var inte vanlig.

Frukostbuffén innehöll allt man behöver. Trots det tror vi att den normalt var större. Vi hade förstått att det var lite lågsäsong i Luang Prabang och hotellet var långt från fullbelagt. Det bästa med frukosten var alla exotiska frukter.


Vårt hotellrum från receptionen
Janne och Oscar i hotellets pool

Efter frukost tog vi oss till poolen och tillbringade förmiddagen där. Poolen var rätt stor och vi var i stort sätt ensamma och hade poolen för oss själva. När man ligger i poolen ser man bergen som omger Luang Prabang. Något annorlunda som hände oss i denna pool var att vi fick beskåda tre stycken vattenbufflar som vandrade förbi vår pool på hotellområdet. De skulle troligen vidare till andra betesområden. Vi såg vattenbufflarna även senare på en tomt bredvid hotellet. 

Gatan utanför hotellet
Hotellets reception

När vi promenerat runt hotellet, tagit lite foton och badat i poolen börjar utflykten närma sig. Innan vi går till bilen som ska hämta oss går vi tillbaka till restaurangen vid Mekongfloden. Vi beställer lunch så att vi står oss. Vi har läst att det finns restauranger vid vattenfallet men vi vill inte riskera att bli utan mat så vi garderar oss på vår egen restaurang.

Vi äter vår lunch i ganska snabb takt men i samma vackra miljö. Vi har haft en lugn och skön förmiddag i ett fantastiskt landskap. Efter lunchen blir vi hämtade av bilen som ska ta oss till vattenfallet Kuang Si Falls och ett nytt äventyr väntar.