Vår sista promenad genom Reykjavik

Shoppinggatan
Så har vi kommit till vår fjärde dag på Island och Reykjavik. Nu har vi gjort alla utflykter vi hade planerat och vi ska flyga hem klockan 16:30. Bilen som ska köra oss till flygplatsen hämtar oss på hotellet cirka klockan 13:30. Vi har inget särskilt vi måste göra idag men vi har bestämt att vi tar oss ner till city igen. Nu har vi lärt oss att hitta promenadvägen till city och det tar inte mer än 12 minuter så vi promenerar.

Vi kommer in till staden vid restaurangen Fishmarket där vi ätit middag en kväll. Nära där ligger ett torg och från det torget går shoppinggatan genom hela stan. Vi går längs shoppinggatan. Det är söndag men alla turistbutikerna är öppna och vi shoppar en del souvenirer.

Efter att ha gått från hotellet och vidare genom hela shoppinggatan har vi åter igen kommit fram till Hallgrims kyrka. Bredvid Hallgrims kyrka hittar vi även idag Café Loki. Nu har vi inte mycket tid kvar i Reykjavik så vi bestämmer oss för att sätta oss på Café Lokis uteservering. Det är varmt i Reykjavik även idag. Vi beställer in våra sista isländska öl och njuter av tillvaron. När det blir dags att ta oss tillbaka till hotellet åker vi taxi för att det ska gå snabbt.

Cirka 13:30 kommer den stora bilen som ska köra oss till flygplatsen. Vi säger hejdå till hotellet. Det var inget fel på hotellet men vi säger ändå att den dagen vi återvänder till Reykjavik ska vi bo mer centralt, närmare eller mitt i city.

Och säkert är att vi kommer att åka tillbaka till Reykjavik och Island någon gång. Vi tyckte om Island och allt vad vi såg. Island är faktiskt, trots många resor, ett av de bästa och mest intressanta platser vi någonsin besökt.

Sista ölen i Reykjavik
Jag på Café Loki

Den här gången besökte vi Reykjavik med utflykter i fyra dagar och det fanns mycket mer intressanta saker vi hade kunnat göra. Vi hade kunnat rida på islandshästar (de är väl små och ofarliga) eller så hyr man bil och kör runt en vecka, fiskar någonstans och bara njuter av vackra platser, för vackert var det på många håll. 

Det var egentligen bara en sak som inte stämde. Vi hade tagit med oss alldeles för varma kläder, men när solen sken i juni var det ju inget is-land....

Vi rekommenderar Island till alla...