London för Oscar 9 år - Madam Tussaud är kul

Vårt rum på Orchid Hotel
Den 24 juli 2011 reste vi fyra dagar till London. Oscar är 9 år och vi skulle göra en resa som skulle vara barnanpassad och att han skulle ha kul så gott som hela tiden.

Vi hade bokat hotell via hotels.com och valt ett trestjärnigt som heter Orchid Hotel. Det låg strax norr om östra delen av Hyde Park. Vi hade cirka 5-10 minuters promenad till Paddington T-banestation, som var vår närmaste.

Vi kom fram till hotellet cirka 11.00 på förmiddagen. Vi ställde ifrån oss väskorna och gick ut på stan. Vi hade programmet klart för oss och skulle börja med Madame Tussaud - vaxkabinettet.

Vi var inte ensamma om att vilja gå på Madame Tussaud. Senare skulle det visa sig att det var toklånga köer överallt vi skulle men ju då vid vår första kö hade vi nog inte förstått det. Vi lade ner Madame Tussaud just då och bestämde oss för att komma tillbaka senare.

Innan vi fortsätter med aktiviteter äter vi på McDonalds på Baker Street. Hela resan ska vara barnanpassad så det blir en bra lunch.

Jättelånga köer utanför
Madame Tussand
Strax utanför Madame Tussaud hittar vi en Hop-On-Hop-Off buss. Solen sken och vi kunde sitta högst upp i dubbeldäckaren, utomhus och få sightseeing. 

Det blev lite ändrade planer men det blir bra. Vi satt högst upp, utomhus i solen, lyssnade på sightseeing i de hörlurar som tillhörde varje säte och åkte med bussen runt i nästan 4 timmar. Att vända huvudet upp mot solen, sittande i denna buss och höra "London Hope & Glory" spelas i hörlurarna var en där och då nästan magisk känsla.

Bussen åkte verkligen runt hela staden, varenda statsdel och var värd sitt pris. Vi såg massor från bussen Shoppinggatorna runt Picadilly Cirkus, Trafalgare Square och klockan som visar hur många dagar det är kvar till OS i London 2012, Parlamentshuset med Big Ben, London Eye, Tower Brigde med flera broar, Towern, stadsdelarna Kensington och Notting Hill, Marbel Arche med mera med mera.

369 dagar kvar till OS i London
Gatubild från London

En inte helt ovanlig syn
- det fanns gott om Porschar
Big Ben från Hop-On Hop-Off bussen


Det var enormt rogivande att åka runt med bussen, trots att vi sista timme faktiskt började tröttna. Ett av de mest intressanta för Oscar var att titta på alla fina bilar vi såg. Vi såg under bussresan sex Ferraribilar, ett flertal Rolls Royces, någon Lamborghini och oräkneliga Porschebilar.

Tillbaka på Madame Tussaud ställde vi oss i kö. Det tog närmare 1½ timme att komma in och då var det betydligt mindre folk i kö än det varit vid middagstid.

Jim Carrey mötte oss i entrén
Oscar, George Clooney och Susanne


Vi var på Madame Tussaud i flera timmar. Mest fascinerande var att man kom så nära "kändisarna". Man kunde peta på dem och fotograferas med dem utan att någon verkade tro att de skulle gå sönder. Det var nästan löjligt roligt att gå omkring där och det tyckte vi allihop, både vi vuxna och Oscar. Madame Tussaud var jätteroligt för oss alla. 

Julia Roberts,
Janne och Oscar
Oscar, Nicole Kidman
och Janne

Efter vaxdockorna blev vi lotsade (ingick i biljetten) till en 4D bio. Filmen hette någonting med "Superhero" och var riktigt bra och lite läskig. 

Alla tänkbara tecknade filmhjältar var med. Exempel på händelser i filmen var att Hulken nös över hela publiken och vatten stänkte ner oss. Otrevligt! Spindlar (typ) sprang in på Madame Tussaud och plötsligt var de under din stol. Huh!

Oscar och Formul-1
stjärnan Hamilton
Micheal Jackson och Oscar

Första dagen i London började ta slut. Vi hade gått upp tidigt för att ta flyget till London och det var dags att varva ner. Vi tog oss tillbaka till hotellet, checkade in och gick sedan ut till närmaste pub och åt mat. 

Den barnanpassade måltiden blev Fish & Chips. Oscar hade sitt Nintendo DS med sig så vi vuxna kunde sitta en stund på puben bara för att koppla av. 

Här fortsätter resan