London för Oscar 9 år - Hamleys är populärt

Oscar har shoppat i Ferraributiken
Andra dagen i London ska vi shoppa. Oscar har blivit lovad att få besöka Ferraributiken och att få vara länge i leksaksaffären Hamley´s utan att vi tjatar på honom att vi ska gå därifrån.
När dagen startar har vi fortfarande tid kvar på vår Hop-On-hop-Off buss så vi tar den bussen för att komma till Regent Street där både Ferraributiken och Hamley´s ligger. 

Första affären blir Ferraributiken. Oscar köper en röd Ferraritröja, den blir snygg i skolan till vintern. Susanne köper ett fint Iphonefodal, rött med Ferrarimärket på. Janne köper en nyckelring. Allting var naturligtvis helt nödvändiga saker.

Nästa affär - Hamley´s leksaksaffären ligger också på Regent Street rakt över gatan från Ferraributiken. För er som inte vet så är Hamley´s en jättestor leksaksaffär, affären har minst fem våningar. Entreplan är full av gosedjur, en annan våning full av dataspel och liknande.

Härifrån fick vi med oss leksaker för strax över tusenlappen. Det var bilbanor, Wiispel, magiska fingrar, Wabobaboll (stutsar på vatten), ett husdjur till Club Penguin med kod och flera påsar med Jelly Bean (godis med olika smaker). Även i den här affären köpte vi naturligtvis bara helt nödvändiga saker.

Oscar inne på Hamley´s
Oscar vid Trafalgar Square

Vissa av leksakerna hade vi aldrig sett i Sverige. Andra leksaker som exempelvis Wiispelet- Cars 2 var billigt så vi köpte det därför. Filmen hade inte ens haft premiär i Sverige när vi var där, men i London gick filmen. 

Vi stannade i Hamley´s runt två timmar. Faktiskt var det nog så att till och med Oscar tröttnade på alla leksaker. Det var bara för mycket av allt, men en klart rolig grej för honom. Han tyckte det var kanon att han fick köpa så mycket.

Efter Hamleys går mot Trafalgar Square för att ta lite paus i det vackra vädret. Så småningom hamnar vi på en pub nära Picadilly Circus för att äta lunch. Även idag blev det Fish & Chips för Oscars del.

Oscar i M&M butiken
Paus från shopping, vid Covent Garden

Därefter ska vi ta oss till Leicester Square nära Covent Garden. Följer en värdelös karta och kommer fel. Sätter oss i en taxi för att vi inte orkar gå längre. Leicester Square är inte alls vad vi tror att det är eller så kommer vi aldrig dit vi vill. Där taxibilen släpper av oss är det en stor byggarbetsplats på ett torg.

Det vi upptäckte här som var mest intressant eller kanske ointressant var det stora M&M palatset. En jättestor affär, typ varuhus med bara M&M prylar. Helt hysteriskt! Varför har inte Marabou en hel butik vid Sergels Torg???

Efter snabbvisiten bland chokladgubbar och choklad hittade vi en liten pub - The Porcupine - där vi lyckades få ett bord utomhus. Här satt vi några timmar i det vackra vädret och drack öl och Coca Cola, åt och gissade smaken på alla Jelly Beans och bara tittade på människor. Oscar hade sitt Nintendo DS att trycka lite på när det blev trist.

Middag på Rainforest Cafe
Efter öldrickandet på The Porcupine är det dags att äta lite igen. Det ska bli en barnanpassad restaurang - Rainforest Cafe.

Det är en restaurang med bordservering och miljön är jättemysig för ett barn. Maten var ok och jag tror vi alla åt pasta. Servicen var dock helt obefintlig och som restaurang betraktat skulle vi inte rekommendera den men som upplevelse är den trevlig. 

Miljön runt oss var full av apor, tigrar, elefanter, akvariefiskar och grönskande träd och buskar. (Gör inte misstaget som vi att jämföra med Koh Pha Ngan i Stockholm som även är en utsökt restaurang). Efter middagen blev det taxi hem till hotellet.