Vår första dag i Agios Georgios på Korfu

Stranden Issos Beach
Vi har rest med Apollo på en veckas charter till Korfu. Vi kom fram till hotellet i Agios Georgios sent i natt. Hotellets reception var stängd och vi fick själva ta nyckeln från receptionen. Agios Georgios ligger långt söderut på den västra sidan av ön. 

Vi hade valt att resa till Korfu av två anledningar. Både Janne och jag hade varit på Korfu för länge sedan när vi tågluffat i början av 1980-talet. Vi mindes båda en ö med mycket fina stränder.

Den absolut största anledningen till att vi har valt Korfu är för att man kan göra en dagsutflykt till Albanien. I Albanien har vi aldrig varit så den dagsutflykten ska vi göra senare i veckan. 

Vi har valt Blue Sea Hotell med pool och hyfsat nära till havet. De ska finnas två stränder här i Agios Georgios, den finast ligger cirka 800 meter från vårt hotell och den andra ligger cirka 200 från vårt hotell.

Idag har vi första hela dagen här på Korfu och vi börjar med den finaste stranden, Issos Beach. Det kändes som en ganska lång promenad innan vi kom fram och 800 meter är väl rätt långt när man har en 8 åring med sej. Väl framme visade det sig vara en väldigt lång sandstrand och förvånansvärt lugn. Längs vissa delar av stranden fanns restauranger och andra delar av stranden var i stort sätt öde. Vi badar så klart och det är hyfsat långgrunt så även Oscar kan bada utan problem. 

Lunch på en av restaurangerna vid stranden
Eftermiddagen vid hotellets pool


Oscar i hotellets pool
Middag på hotellet

Just idag höll vi oss på stranden nära restaurangerna för vi tyckte att vi redan gått tillräckligt långt. Vi ville att Oscar skulle orka gå hem på eftermiddagen också. När det blir dags för lunch är det praktiskt att vi har nära till restaurangerna. Just idag väljer vi första bästa restaurang, den som ligger närmast stranden
. Vi tyckte att lunchen blev onödigt dyr men bortsett från det så var maten god.

Efter att ha badat hela dagen går vi hem till vårt hotell. Vi slår oss ner vid poolen och beställer några drickor. Janne och jag kopplar av med våra drycker och Oscar badar så klart i poolen. Det är skönt att ha nära hem till rummet när vi verkligen tröttnat för dagen. 

Det finns inte så många restauranger nära hotellet och vi orkar inte gå hela vägen tillbaka till stranden. Den här första kvällen äter vi middag på restaurangen på vårt hotell.