Lounge blir vår favoritrestaurang

Oscar dyker i Golden Sands pool
Vi befinner oss vår andra dag i Agios Georgios på Korfu. Vi vet att det finns två stränder här i byn och igår gick vi till Issos Beach eftersom vi visste att det var den finaste. Vi har 800 meter dit så idag väljer vi istället den mindre fina stranden som vi bara har 200 meter till.

När vi kommer fram till den stranden blir vi jättebesvikna. Det är en strand men det är ingen fin strand alls och det verkar inte ens gå att bada vid stranden. Vi går nästan genast därifrån och ska ta oss till den fina stranden även idag. Nu har vi istället 1000 meter dit. Det känns långt.

Vi orkar inte göra hela promenaden i ett svep. Vi går förbi ett hotell som heter Golden Sand, vi går in på området och de har en stor fin pool nästan utan människor. Vi stannar där och badar i deras pool en stund. Efter det går vi vidare till den finare stranden igen.

Vi stannar nära restaurangerna även idag men när det blir dags för lunch väljer vi restaurangen bredvid där vi åt igår. Lounge, den här restaurangen gillar vi. God mat, servicen är toppen och bäst av allt är att de tar Visa-kort (vilket inte är vanligt har vi upptäckt). Fördelen för vår det är att kontanterna inte tar slut. Kontanter kan vi behöva på många andra platser. 

Utsikten från dagens lunchställe
Hotellets pool från balkongen

På eftermiddagen går vi tillbaka till vårt hotell, tar en öl i baren och låter Oscar bada i poolen en stund. På kvällen äter vi åter igen på hotellets restaurang. Redan nu har vi börjat få ont om kontanter. Här på hotellet kan vi skriva upp maten och betala senare. 

Anledningen till att vi har brist på kontanter är att det pågår någon strejk i Grekland som gör att bankomaterna inte fylls på. Vi har hittat två bankomater här i byn men där finns inga pengar. I morgon ska vi hyra moppar och åka runt på ön lite.