Det tog på krafterna att åka moppe en hel dag på Korfu

Fikapaus i Korfu stad
Vi befinner oss på Korfu och idag har vi hyrt moppe/motorcykel. Det pågår någon strejk i Grekland som gör att bankomaterna inte fylls på med nya pengar. Tur nog hade en av de bankomater vi kände till fyllts på för moppeuthyraren vill även han ha kontanter (som alla andra här på Korfu).  

Vi provar ut hjälmar, moppar och betalar sen kör vi iväg. Oscar får sitta framför Janne och jag kör en egen moppe. 

Korfu Stad
Vi kör raka vägen mot Korfu Stad (Kerkyra). Här har både Janne och jag varit tidigare så vi vill bara titta till staden för att se vad vi känner igen. Det var inte mycket vi kände igen. Vi stannade till centralt, tog något att dricka på ett café och körde sen vidare och tittade på vacker utsikt från staden.

Klockan var närmare 13:00 när vi lämnar Korfu Stad. Vi hade planerat att vi skulle hinna med både Paleokastritsa och Glyfada innan vi kör tillbaka till Agios Georgios igen. Vi kör ut ur Korfu Stad och vi ska mot Paleokastritsa. 

På vägen ut ur staden är det fullt av gator och bilar och vi lyckas oturligt nog köra ifrån varandra på grund av mycket trafik. Just då är jag mest irriterad över att jag har lämnat mobilen på hotellrummet. Tur nog så har Janne uppfattat åt vilket håller jag åkt och genom att trotsa några trafikmärken om att det är enkelriktat lyckas han komma till samma plats som där jag befinner mej. Vi kan äntligen köra vidare igen. 

Att köra moppe på Korfu är inte helt enkelt. Det kan stå på skylten att det är två mil men det är långa mil med kringelikrok vägar åt höger och åt vänster och vägarna går uppåt och vägarna går neråt. Det är verkligen inga raka sträckor bara att gasa.

Här tittar vi på fin utsikt i Korfu Stad
Paleokastritsa

Paleokastritsa
Vi kom fram till Paleokastritsa som visade sig vara en jättefin plats. Janne hade varit där tidigare men han kände inte alls igen sig. Jag trodde att jag varit där men det är tveksamt eftersom jag inte kände igen ett endaste dugg. 

Här fanns en strand (kanske fanns det fler). Stranden var överbefolkad men vattnet var fantastiskt blått. Havet och klipporna runt påminda på vissa sätt om Thailand. Längs stranden men på andra sidan gatan finns ett flertal restauranger. Det har redan blivit eftermiddag så vi sätter oss på en av restaurangerna för en sen lunch. 

Efter lunchen går vi till utflyktsbåtarna för att få se lite se lite mer av Paleokastrista. Vi väljer en av utflykterna och blir visade någon strand och några grottor i berget. I en av grottorna lyser det blåljus från botten beroende på att solljuset kommer in någonstans i botten av grottan. Lite magiskt kanske! 

Paleokastritsa, utflyktsbåtar
Lunch i Paleokastritsa


Blått från botten av en grotta
Paleokastritsa, lite som Thailand

Båtutflykten tar cirka 30 minuter. Vi ser inget vi tycker är jättespännande men det är rätt trevligt ändå att åka båt. Efter utflykten badar vi så klart också en stund innan vi lämnar Paleokastritsa.

Glyfada
Glyfada är stranden som både jag och Janne minns som helt underbar. Vi har båda varit här när vi tågluffat på 1980-talet. Då var stranden helt öde och vi hörde om andra tågluffare som sov på stranden.

Vi har berättat för Oscar vilken fin strand vi ska till och även Oscar har stora förväntningar. Klockan har hunnit bli nästan 17:00. På kartan är det inte långt men dessa kringelikrokvägar och det tar sin tid att komma fram. Väl framme stressar vi ner på stranden som vi mindes som så underbar för vi vill hinna bada.

Glyfada var inte öde längre

Glyfada var inte öde längre

Diskomusiken dånar på stranden på grund av något party på en restaurang. Här på stranden finns hur mycket folk som helst och vad det underbara bestod i är svårt att förstå. Här finns ingenting som är underbart och till och med Oscar säger undrande "Vad var det för fint med den här stranden?" Det var roligt att återse Glyfada men det blev en mycket stor besvikelse.

Nu ska vi bara hem igen och fågelvägen är det inte långt alls. Det visar sej dock att vägarna på Korfu är byggda så att vi är tvungna att åka tillbaka till Korfu Stad för att sen åka hem. Klockan är över 21.00 när vi äntligen är hemma igen. Det har varit en rätt kämpig dag men ändå trevlig. När vi kommer hem igen är i alla fall jag jättetrött. 

Här fortsätter resan