Snorkelutflykt till Koh Rok och Koh Kradan

Oscar ska snorkla från båten
Vi befinner oss i Thailand och har kommit till Koh Ngai. Tanken var att vi skulle till Koh Lipe, men speedbåtarna hade slutat gå för säsongen, så vi hamnade efter lite om och men på Koh Ngai.

Vi kom hit för två dagar sedan och igår gjorde Janne och Oscar en snorkelutflykt. Snorkelutflykten gick till Koh Rok och till Koh Kradan. 

Det är roligt för Oscar att få snorkla igen. Han lärde sig simma på vår senaste resa, till Vietnam. Även där fick han snorkla i havet. Nu har det blivit dags igen. Han har sin egen utrustning med sig.

De blir upphämtade i en båt tillsammans med andra turister. De får snorkla på några olika platser mitt ute i havet. Oscar har sin flytväst på sig när han snorklar och Janne simmar strax bredvid honom hela tiden. 

Stranden där de stannar för lunch

Även varanen har fått lunch

De stannar till på någon av öarna för att äta lunch. Turisterna får bada och koppla av medans personalen på båten dukar upp en lunchbuffé. Lunchen består av kyckling, ris, vattenmelon och annans. Kycklingen och riset är varmt. Jag är imponerad över hur smidigt allt verkar vara. Alkoholfria drycker serveras.

Under tiden de äter ser de några större varaner. Jag kan väl tänka mig att de dras till turisterna och maten. Den här gången fick tydligen en av varanerna en alldeles egen matlåda. Janne har i alla fall fotograferat en varan med matlåda. 

Bild från snorklingen

Bild från snorklingen

När turisterna ätit är det dags för personalen att äta och sen packar de tillbaka vad som blivit över i båten igen. Under tiden får turisterna roa sig på egen hand med att bada eller göra andra upptäckter på stranden. 

Avslutningsvis åker båten till ytterligare någon plats där de får snorkla. Sen är det bara hemfärden kvar. På kvällen är familjen samlad igen och vi äter middag tillsammans på hotellets restaurang. Efter middagen sitter vi tillsammans och Oscar får rita i det ritblock vi alltid har  med oss. 

Bild från snorklingen

Bild från snorklingen

I morgon ska vi checka ut och lämna Koh Ngai. Vi vill till Koh Lipe men det går inte att ta sig dit med båt längre, speedbåten har slutat gå för säsongen. Vi åker istället tillbaka till Koh Lanta och Klong Dao Beach.

Har fortsätter resan