Några dagar på Klong Dao Beach, Koh Lanta

Klong Dao Beach från havet
Det har hunnit gå några dagar nu sedan vattenkriget, firandet av det thailändska nyåret Song Kran. Det har inte hänt så mycket sedan dess. 

Vi har hållit till vid hotellets pool, i vår trädgård, badat i havet eller promenerat längs stranden. Om det är något man inte gör så är det att ligga still och sola. Det är alldeles för varmt för det.

Janne och jag brukar turas om att ha koll på Oscar, vi kör 1-timmes scheman. Den timmen är den som är ledig fri att göra vad den vill. 

Ofta lägger jag sig på en solstol för att vila, Janne läser böcker sittande på en stol. Varken vilan eller bokläsandet blir långvarigt. Efter tio minuter har man lämnat stolen och är i poolen ändå tillsammans med Oscar. Vill bara nämna att vattenpistolen vi köpte till Song Kran är fortfarande användbar och den roar Oscar.

Poolen och restaurangen på hotellet

Oscar i hotellets pool

Det finns många restauranger på stranden så man kan vara på stranden hela dagarna och även på kvällarna. Vi  har ätit några kvällar på stället bredvid Southern Lanta Resort, det heter Diamond Sand. Det är ett ställe vi gillar.

Ett annat ställe vi gillar ligger uppe vid huvudleden alldeles utanför Southern Lanta Resort. Det stället heter Sawadee, betyder välkommen. Sawadee känns lite mer genuint eftersom det inte ligger på stranden. Här serveras allt tänkbart utom pizza och billigt är det. Det är många turister som har hittat dit. 

Vattenpistolen vi köpte till Song Kran

Oscar vid restaurangen med giraffen

Vi har även varit inne i Saladan igen och ätit middag på en restaurang vi inte vet vad den heter. Restaurangen ligger på bryggorna vid havet och vid entrén står en giraff och välkomnar. Vad jag vet finns inga andra giraffer i Thailand.

I morgon var planen att vi skulle åka till Koh Lipe. Det är ganska långt dit, vi hade kunna åka bil landvägen men det skulle ta 7-8 timmar. Vi ska flyga hem från Krabi och måste i så fall åka samma väg tillbaka, två resdagar i bil kändes onödigt. 

Oscar visar hur liten skuggan är

Lunch på stranden

Vi hade tagit reda på att det gick att åka speedbåt till Koh Lipe. När det sen blev dags att boka biljetterna så fick vi veta att sista speedbåten från Koh Lanta till Koh Lipe har gått för säsongen. Den sista båten gick för någon dag sedan bara.

Vi kommer alltså inte till Koh Lipe, men bestämmer oss för att ta oss till Koh Muuk istället. Det ska visa sig att inte heller den idén kommer att fungera.  

Här fortsätter resan