Vinh Trang Pagoden, vacker och intressant

Vinh Trang Pagoden
Vi har kommit till dag fyra här i Ho Chi Minh City, Vietnam. De första två dagarna har vi varit i själva staden och igår gjorde vi utflykt till Cu Chi tunnlarna. Idag ska vi göra en heldagsutflykt till Mekongdeltat. 

Vi har bokat utflykten hos en resebyrå nära vårt hotell. Vi har egen bil med chaufför och guide. Det första stopp vi gör är i staden My Tho cirka sju mil söder om Ho Chi Minh. Bilen parkerar utanför Vinh Trang Pagoden.

Vi visste inte att vi skulle stanna vid den här pagoden så det blir en positiv överraskning. Eftersom vi befinner oss i Vietnam har vi tänk att vi ska titta på en pagod, så det här stoppet blir toppen. 

Vinh Trang Pagoden
Janne bredvid en orkidé

Vinh Trang Pagoden är ett buddistiskt tempel med en lång historia. Det byggdes i mitten av 1800-talet och har förstörts och renoverats efter både krig och tropiska stormar. 

Inne i pagoden finns ett flertal Buddha och runt varje Buddha finns fina utsmyckningar. Utsmyckningar med blommor, frukter och rökelse. Pagoden är vacker och den är intressant. 

Vinh Trang invändigt
Vinh Trang invändigt

Utanför pagoden finns många fina orkidéer. Vi har sett många fina orkidéer i den här delen av Vietnam. Janne har börjat köpa på sig orkidéer hemma så han får bli fotograferad bredvid en av dem alla. 

Besöket inne i pagoden varar ungefär 20 minuter innan vi är tillbaka vid bilen. Nu blir vi körda ner till en hamn. Där ligger båten som ska köra oss över till ön Ben Tre. 

Pagoden invändigt
Pagoden invändigt

Vi kliver på båten som är ganska stor och vi åker över Mekongfloden. Det känns mäktigt på något sätt att åka båt över en av världens största floder. Båtresan tar cirka 20 minuter sen kliver vi i land på ön Ben Tre, en ö som ligger mitt i Mekongdeltat. 

Här fortsätter resan