Värsta skyfallet och en fantastisk resa till Vietnam

Janne och Oscar i hotellets pool
Vi har kommit till vår sista dag i Vietnam. Just nu befinner vi oss på Hotel New World, ett femstjärnigt hotell i Ho Chi Minh City. Syftet med att välja ett finare hotell är att vi ska kunna koppla av nu när vi är på väg hemåt. Vi gjorde vår sista sightseeing igår till Återföreningshallen, som var klart sevärd.

Efter besöket på Återföreningshallen tar vi oss till hotellet för att bada i poolen. Vädret har varit lite si och så och de dagar vi varit i Ho Chi Minh City har det ofta kommit eftermiddagsskurar. Idag kom ändå den värsta skuren.

Vi hade kommit tillbaka till hotellet, ätit något och precis börjat bada i poolen. Regnet hänger i luften men så länge det inte regnade så badade vi lugnt vidare. Till slut inser vi ändå att det är dags att gå upp från poolen. Oscar och jag tar oss upp från poolen, plockar ihop våra saker och ställer oss under ett parasoll.

Janne kommer upp strax efter och har max tio meter till sina saker. När han kommer upp ur poolen kommer det några droppar regn. Innan han kommit fram till sina saker är han genomblöt av regnet. 

En bild från vårt fina rum

Det blev pizza ute trots regnet

Vi har upplevt tropiska skyfall tidigare men aldrig som de här. Från några droppar regn till ett skyfall på några sekunder. Sen regnade det oavbrutet lika mycket nästan hela kvällen. 

Vi behöver ut för att äta middag men sitter på rummet och ser ut. Det regnar och regnar och vilket skyfall sen, det är inget larvigt regn. Till slut ger vi upp och går ändå ut. Vi blir totalt genomblöta med vad gör det. Det är vatten, det är varmt, vi är hungriga och vi befinner oss i Ho Chi Minh City.

Moppar på stan
Dags att packa

Vi tar oss en liten bit bort till en pizzeria vi har utsett tidigare. Vi sitter vid ett öppet fönster och ser ut över regnandet som väl ändå avtar lite under middagen. Det här är ett regn vi alltid kommer att minnas.

Idag har vi badat i poolen igen, varit ut stan och shoppat lite. Vi har druckit vår sista Saigon Beer för den här gången. På eftermiddagen packar vi ihop våra saker. Mot kvällningen ska vi lämna Ho Chi Minh City. Vi ska flyga hem till Arlanda, via Bangkok.   

Utsikt från hotellrummet

Utsikt från hotellrummet

Vår resan till Vietnam har varit väldigt lyckad och vi tycker om Vietnam. Vietnam har vänliga människor, mat som är gudomlig utan att vara kryddstark och en enormt intressant historia. Vi har fått naturupplevelser i Mekongdeltat, fått se en storstad med billiga priser och en strand i Nha Trang. 

Den här resan har varit barnanpassad och det finns så mycket mer vi vill se av Vietnam. Hjärnan är full av intryck just nu men Vietnam kommer alltid att ha en plats bland framtida resmål. För oss har det varit ett sånt fint land att uppleva. 

Oscars resa till Vietnam