Båtutflykt till tre öar utanför Nha Trang

Oscar ska snorkla vid Mun Island
Vi befinner oss i Nha Trang i Vietnam. Vi har varit här några dagar nu och sett stora delar av staden och Janne har hunnit med sina första dyk.

Idag ska hela familjen göra en utflykt från Nha Trang. Vi ska åka båt ut på havet och besöka några öar.

Vi går ombord på en ganska så stor båt tillsammans med andra turister. De flesta andra verkar vara asiater.  

När vi närmar oss Mun Island finns det små hus på träpålar i havet. Fascinerande nog kan vi se att de har TV inne i huset, så elektricitet finns det tydligen. 

Vi lägger till alldeles utanför Mun Island. Här får vi snorkla från båten och Oscar får prova sin nya utrustning på riktigt. Han kan inte simma jättebra ännu men att flyta med snorkelutrustningen det går utmärkt. 

Från snorklingen vid Mun Island
Utanför Mun Island

Vi ser väl inget speciellt i havet men ändå lite kul. När vi kommer ombord på båten igen har de börjat duka upp för lunch. De har dukat i mitten av båten och alla vi turister sitter vid ett långbord. 

Det serveras flera olika sorters asiatiskt småplock, men det är inget som tilltalar Oscar. Hans lunch blir ris med buljong. Flera av de asiatiska turisterna skrattar åt honom och hur han gör med maten. Vi säger bara tack till dagis som har lärt honom att äta soppa. 

Jag och Oscar på båten
Vår utflyktsbåt

När lunchen är avklarad kör båten vidare till Tam Island. Här går vi i land och det finns en strand där vi badar. Jag tror att Tam betyder just bad eller bada. Det är inte världens finaste strand men helt ok, det är trevligt att få bada. 

Stranden är fylld av lediga vietnameser som alla sitter i skuggan. Det var bara vi som väljer att vara i solen. Vi stannar på Tam Island ganska länge så vi hinner verkligen bada. 

Tam Island
Janne har hittat vietnamesisk öl - 333

När vi badat klart hoppar vi på båten igen. Nästa stopp med båten blir Muêi Island. Vi går i land och går mot ett akvarium. Ingången till akvariet är lite häftig och jag förvånas över att det plötsligt känns så modernt. Ingången är genom gapet på en haj. Akvariet är inget märkvärdigt men trevligt ändå. 

När vi är tillbaka på båten är det bara hemfärden kvar så det är bara att koppla av. Oscar får sina chips som vi köpt med oss och vi vuxna förser oss med varsin öl. 

Akvariet på Muêi Island
Oscar på Muêi Island

Utflykten har inte gett oss några större upplevelser men det har ändå varit en jättetrevlig dagsutflykt. Vi är nöjda med att vi har gjort utflykten.

På kvällen är vi tillbaka i Nha Trang igen och äter middag på någon av restaurangerna på gatan bakom vårt hotell. I morgon händer inget särskilt men om två dagar ska vi titta till Tham kulturen som finns här i Nha Trang.