Besöker Lon Song Pagoda i Nha Trang

Stora Buddhan vid Lon Song Pagoda
Vi befinner oss i Nha Trang i Vietnam. Syftet med att vara här är för sol och bad men vi har ändå hunnit med lite sevärdheter allra redan. Vi har varit på båtutflykt och sett några öar utanför Nha Trang. Janne har dykt men annars har det varit mest sol och bad.

Idag tar vi en taxi till Lon Song Pagoda. Här finns den stora Buddhastaty som syns över hela staden och på nätterna lyser den. 

Vi börjar med att titta inne i själva pagoden. Här finns flera olika Buddhastatyer och runt varje staty utsmyckningar. Det är så klart ganska fint.

Sen är det dags att samla energi för att ta oss upp alla trappstegen. Högst upp finns den Buddha vi har tagit oss hit för att se. 

Halvvägs upp finns en liggande Buddha. Vi har tidigare sett en liggande Buddha i Bangkok, den är guldfärgad och den här är vit. Så vitt jag förstår så är de i övrigt lika och att den här är en kopia. 

Oscar och Janne inne i pagoden

Inne i Lon Song Pagoda

När vi går inne i pagoden och när vi går uppför trapporna förföljs vi hela tiden av några killar som påstod sig jobba åt munkarna. Vi hade inte bett om deras hjälp men de berättar hela tiden saker som om de var guider. Vi vet inte om de var guider eller om de bara låtsades vara det.

Vi kommer efter en liten kamp med värmen upp till den stora Buddhastatyn. Den är verkligen stor och hur mäktig som helst när den sitter där högt upp och visar sig över hela staden. Vi ser oss runt här  uppe och beundrar Buddha och så klart även utsikten. Vi går neråt igen och killarna följer efter oss. 

Den liggande Buddha i närbild
Liggande Buddha

När vi kommer ner igen blir de riktigt otrevliga. De vill att vi ska köpa vykort, men vi vill inte ha några vykort för det har vi redan köpt. Vi fick veta att vi var väldigt elaka människor. Vi tyckte de blev hotfulla och definitivt otrevliga. 

Vi hade sett en bössa inne i pagoden där vi hade kunnat skänka lite pengar. Nu gjorde vi tyvärr inte det heller men att skänka pengar till de munkar som levde vid pagoden hade annars inte varit något problem. Det hade vi mycket väl kunnat göra.

Inne i Lon Song Pagoda

Utsikten från Buddhastatyn

Bortsett från de vad vi upplevde som otrevliga killar var platsen absolut sevärd, både pagoden och alla Buddha stora som små. Det är en intressant och mycket vacker plats. När vi lämnar området sätter vi oss i en taxi och ber den att köra oss till Cham Tower. Här betalar vi ett inträde och ingen som förföljer oss.

Här fortsätter resan