De tusen år gamla Cham tornen i Nha Trang

Cham torn i Nha Trang
Vi befinner oss i Nha Trang och idag har vi ännu en utflyktsdag. 

Vi har tidigare idag tittat på Lon Song Pagoda och den stora Buddhastatyn som syns över hela Nha Trang. 

Vid Lon Song Pagoda blev vi förföljda av några killar som vi tror låtsades vara guider. De blev hotfulla och otrevliga när vi inte ville betala något till dem.

Nu har vi i en taxibil och åkte en bit strax norr om Nha Trang. Vi har tagit oss till Cham Tower. Här har vi betalt ett inträde för att komma in på området så här går vi lugnt omkring och tittar.

Cham torn i Nha Trang
Cham torn i Nha Trang

Jag är inte alls insatt i det här med Chamtornen. Vad jag förstått så är Chamfolket ett folk som funnits Vietnam och även i Kambodja för över tusen år sedan. De här tornen är alltså mer än tusen år gamla.

Janne och Oscar vid Cham torn

Cham torn i Nha Trang

Vi går runt på området och tittar och här hade jag gärna betalat för en guide. Utan guide är det bara en massa torn som absolut är intressant men det hade varit bra att få veta något mer. Platsen är absolut sevärd. 

Vad vi också uppskattade från området är den fina utsikten. Från Cham tornen ser vi floden Cai som flyter strax norr om Nha Trang. Det är en jättefin utsikt.

Janne och Oscar fram floden Cai

Utsikt över floden Cai

När vi lämnar Cham Tornen tar vi oss hem till hotellet. Hämtar badkläder och går sen till Louisiane Brewhouse, platsen som blivit vår favorit. Här blir det lunch och bad och Oscar tar sina första simtag utan simpuffar. 

Här fortsätter resan